Την πόρτα του Περιφερειακού Συμβουλίου Προσφύγων στου Ρέντη πέρασε το πρωί της Τετάρτης (30/3) ο Σαϊντού Καμαρά καθώς ενόψει της επανεξέτασης του αιτήματός του για να παραμείνει στη χώρα μας.

Σήμερα αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για τη χορήγηση ασύλου, καθώς θα εκδικαστεί η προσφυγή του μαθητή σε δεύτερο βαθμό. Ο νεαρός πρόσφυγας κινδυνεύει με απέλαση, καθώς δεν πληροί τα κριτήρια για ανανέωση της άδειας παραμονής του στην Ελλάδα.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Προσφύγων στου Ρέντη έχουν συγκεντρωθεί για να δείξουν τη στήριξή του στον Σαϊντού μαθητές κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Με τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού. Με όλους τους Σαϊντού».

Στο πλευρό του μαθητή από βρίσκεται και η δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου η οποία σε δηλώσεις της στο Newsbeast τόνισε πως ελπίζει ότι η απόφαση που θα παρθεί δεν θα έρθει σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα.

«Βρισκόμαστε εδώ αντιπροσωπεία από το δήμο Αγίου Δημητρίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, μαθητές. Θα έρθει και πούλμαν σε λίγο του δήμου μας που έχει διατεθεί για να στηρίξει την κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων, της Ένωσης Γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον μαθητή, αλλά στο πρόσωπο του Σαϊντού και κάθε παιδί κάθε πρόσφυγα, κάθε μετανάστη που βρίσκεται σε αυτή τη δύσκολη θέση και έχει μπροστά του το φάσμα της απέλασης» επεσήμανε η δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου.

«Αντιλαμβάνεστε ότι όταν η τοπική κοινωνία μπαίνει στήριγμα και φραγμός σε αυτά τα σχέδια και τις αδυναμίες της Πολιτείας να λειτουργήσουν ως πραγματικοί φορείς ένταξης πολλά μπορούν να συμβούν. Ευελπιστούμε η απόφαση που θα βγει να μην έρθει απέναντι στο κοινό αίσθημα» συμπλήρωσε η Μαρία Ανδρούτσου.

Δείτε τη δήλωση της δημάρχου:

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast