Γεμάτη εντάσεις ήταν η πρώτη μέρα της δίκης του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη και οι πρωινές εκπομπές ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα. Ανάμεσα στις εκπομπές που είχαν εκτενή ρεπορτάζ για τη δίκη του ηθοποιού ήταν και αυτή της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha, «Super Κατερίνα» .

Μάλιστα, το όνομα της Κατερίνας Καινούργιου ακούστηκε και στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της δίκης και για το γεγονός, ενημέρωσαν την παρουσιάστρια οι συνεργάτες της.

Η αρχή έγινε, όταν η συνεργάτιδα της Κατερίνας Καινούργιου, Χρίσλα Γεωργακοπούλου μετέδωσε πως ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατά τη διάρκεια της δίκης ανάφερε το εξής: «Κύριε Πρόεδρε να έχτε τα αυτιά σας κλειστά στα πρωινάδικα γιατί τα πρωινάδικα εδώ και καιρό κάνουν τηλεδικαστήριο».

Τότε, η Κατερίνα Καινούργιου αναρωτήθηκε: «Αναφέρθηκα και εγώ στο δικαστήριο; Τι είπε για μένα στη δίκη; Τι ανέφερε για μένα ο κύριος Δημητρακόπουλος; Επί λέξει να πούμε».

Στην συνέχεια, η δημοσιογράφος Άννα Ζηρδέλη αποκάλυψε και την ακριβή φράση: «Η Κατερίνα Καινούργιου κάνει τηλεδικαστήριο».

Η απάντηση της Κατερίνας Καινούργιου

Όταν η Κατερίνα Καινούργιου, έμαθε πως σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, «κάνει τηλεδικαστήριο» στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, θέλησε να απαντήσει.

Η παρουσιάστρια απάντησε ως εξής: «Εμείς κάνουμε τηλεδικαστήριο; Να ρωτήσω τώρα εγώ, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά δεν έχουν καλέσει τον κύριο Δημητρακόπουλο να τοποθετηθεί; Άλλες πρωινές εκπομπές δεν τον έχουν καλέσει και έχει τοποθετηθεί; Αναφέρθηκε μόνο το όνομά μου στη δίκη; Αν θυμάμαι, είχε βγει και μου είχε δώσει και πολλά συγχαρητήρια για τον τρόπο που χειρίζομαι τις καταστάσεις, το πόσο έχω εξελιχθεί. Αν πιστεύει ότι ειδικά η δική μας εκπομπή είναι μαζί με τα θύματα, που ναι είμαστε, και είναι και τιμή μας αυτό όμως, έχουμε κρατήσει πάρα πολλές ισορροπίες γιατί υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας καλώς ή κακώς».

Σπύρος Μπιμπίλας: «Τους είπα ότι θα βγω στα κανάλια και θα το πω»

Μετά το τέλος της δίκης, ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος είναι μάρτυρας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημέρι με τη Μάριον» του Open. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ανέφερε μεταξύ άλλων πως αρχικά, δεν τον άφησαν να μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου λόγω κορονοϊού και των μέτρων που ισχύουν κατά της διασποράς του.

«Ήμουν στο δικαστήριο, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να μπω στην αίθουσα, έγινε κάτι που με ξένισε. Μπήκαν οι πρώτοι και τους δεύτερους δεν τους άφησαν και μας είπαν ότι γίνεται λόγω κορονοϊού. Εγώ είπα ότι “με συγχωρείτε, αλλά εδώ γίνεται κατ’ επιλογή, άλλοι μπαίνουν, άλλοι βγαίνουν κι εγώ είμαι πρόεδρος του ΣΕΗ και μάρτυρας και δεν μπορώ να μπω;” Και αφού τους είπα ότι θα βγω στα κανάλια και θα πω ότι δεν με αφήνετε να μπω μέσα στην αίθουσα, εκείνη την στιγμή με άφησαν και μπήκα», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.