Για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα μίλησε ο δρ. Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Ασκητής, αναφέροντας, μεταξύ άλλων ότι «αν αποδειχθεί πως υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, θα είναι το θέμα του αιώνα».

Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι «θέμα αστυνομικής και κοινωνικής διερεύνησης». Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως η ψυχιατρική πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο στην υπόθεση, με την αξιολόγηση τόσο των γονέων, αλλά και της ποιότητας της μεταξύ τους σχέσης. Επεσήμανε ότι θα πρέπει να εξεταστεί και ο καθένας τους, ως ξεχωριστή οντότητα, όπως και το οικογενειακό περιβάλλον του καθενός.

Κάποια από τα θέματα που πρέπει να διερευνηθούν, σύμφωνα με τον κ. Ασκητή, είναι «αν υπάρχει ψυχική παθολογία στις οικογένειες, αν υπάρχουν χρήστες τοξικών ουσιών».

«Βαθιά δυστυχισμένη η μητέρα»

Αναφερόμενος στο προφίλ της μητέρας των τριών κοριτσιών, ο κ. Ασκητής είπε πως από τη στιγμή που δεν έχει στοιχεία μπροστά του, δεν επιθυμεί να πέσει στην παγίδα ούτε στη λογική περιγραφών για έναν άνθρωπο που είναι «βαθιά δυστυχισμένος, που φταίει ή δεν φταίει, και που αυτή τη στιγμή περνά μία μεγάλη ψυχική δοκιμασία».