Μετά από τις ανεδαφικές απ’ ο, τι φαίνεται διαρροές οι οποίες έκαναν λόγο για συλλήψεις στο θέμα της Πάτρας, από στιγμή σε στιγμή και από λεπτό σε λεπτό, και ενώ τα δημοσιεύματα για τις συμπεριφορές και το παρελθόν της μητέρας, δίνουν και παίρνουν, όλο το ενδιαφέρον πέφτει τώρα στο τελικό αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης της Τζωρτζίνας το οποίο αναμένεται το πολύ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο συνδυασμός των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες θα οδηγήσουν στο τελικό πόρισμα θα φέρουν την υπογραφή του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη. Αυτή η έκθεση θα συσχετιστεί στη συνέχεια με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της Ίριδας και της Μαλένας. O συσχετισμός αυτών των εκθέσεων από την ειδική τριμελή επιτροπή υπό τον Νίκο Καρακούκη, αναμένεται να είναι νευραλγικής σημασίας στο πως θα δεθεί η όλη η υπόθεση και πως θα κινηθούν και οι αστυνομικές αρχές στη συνέχεια. Άλλωστε, τόσο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων όσο και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, οι οποίοι έχουν μιλήσει στο Newsbeast θεωρούν πως η πρώτη μεγάλη συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει φάνει πολύ χρήσιμη στις αρχές όσον αφορά στις περιγραφές των θανάτων των παιδιών της.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbeast, όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα το πόρισμα του κου Μπουζιάνη, την ώρα που επίσης το ρεπορτάζ θέλει τον πρώτο γύρο αυτής της έκθεσης να περιλαμβάνει ενδιαφέροντα στοιχεία.

Πάτρα: Τρία νεκρά παιδιά

Την ίδια στιγμή όμως, ένας υπαρκτός φόβος είναι το πόρισμα να καταλήξει πάλι σε κάτι πιο γενικό, όπως το «πνευμονικό οίδημα» ή για μια άλλη φορά σε μη ειδικά ευρήματα. Στην ουσία, το συγκεκριμένο νέο πόρισμα πρέπει – ή μάλλον όλοι ελπίζουν- να είναι πολύ σαφές, ξεκάθαρο και αναλυτικό για να μην επιδέχεται νέας ανάγνωσης η πολλαπλών ερμηνειών και να βοηθήσει φυσικά στο να μπει το κομμάτι που λείπει από το παζλ και σε αυτό που οι αστυνομικές πήγες λένε έχει δεθεί ως βασικό σενάριο.

Τι λέει ο Σωκράτης Τσαντίρης για το πόρισμα που αναμένεται για την Τζωρτζίνα

To Newsbeast ρώτησε τον Σωκράτη Τσαντίρη, τον ιατροδικαστή δηλαδή που συνέταξε την έκθεση της Μαλένας, του δεύτερου παιδιού της οικογένειας, για το τι μπορεί να συμβεί με αυτό το πόρισμα που όλοι αναμένουν.

Τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Ο ίδιος μας είπε τα εξής: «Η ιατροδικαστική έκθεση θα φτάσει μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει. Αυτό δεν είναι μια άποψη, δεν ξέρω τι συμβαίνει με τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας και φυσικά τις αναμένω και εγώ με μεγάλο ενδιαφέρον. Αν δεν μπορεί να αποδείξει κάτι, δεν χρειάζεται και να το αποδείξει. Θα είναι μια επιστημονική γνώμη μέχρι εκεί που μπορεί να είναι στέρεα. Όντως, το πνευμονικό οίδημα που αναφέρατε είναι κάτι που συνδέεται με …τα πάντα. Αν όμως μέχρι εκεί μπορεί να αποδειχτεί το εύρημα, μέχρι εκεί θα πάει. Δεν μπορεί ένας ιατροδικαστής να τα ξέρει όλα. Ο ιατροδικαστής προχωρά μέχρι εκεί που πατά γερά, μετά σταματάει. Αυτό όμως δεν είναι απαραιτήτως κακό, ούτε αποκλείει κάτι σε σχέση με την όλη εξέλιξη της υπόθεσης. Οι τρεις εκθέσεις των παιδιών θα συσχετιστούν. Είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοι μου είναι έμπειροι, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και θα βγάλουν αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα που θα βγάλουν θα είναι εξαιρετικά ασφαλές μέχρι το σημείο που μπορεί να προσεγγιστεί η υπόθεση».