Ο καιρός θα είναι άστατος για λίγες ακόμη μέρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, όμως αναμένεται ραγδαία βελτίωση, σε όλη την επικράτεια, ιδιαίτερα τις ημέρες του τριήμερου της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, την Τρίτη (22/3) η χώρα θα είναι χωρισμένη στη μέση, καθώς στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται 16αρια και περίοδοι με ηλιοφάνεια, ενώ στην Αττική και κυρίως προς την Νότια Ελλάδα, θα εμφανιστούν μπόρες χιονιού και θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Τετάρτη (23/3), ενώ από την Πέμπτη (24/3) θα έχουν εξασθενήσει σχεδόν παντού.

Έτσι, την 25η Μαρτίου αναμένεται ανοιξιάτικος καιρός με λίγα τοπικά αυξημένα σύννεφα και εξασθενημένους δυτικούς ανέμους, εικόνα που φέρεται ότι μπορεί να διατηρεί όλες τις ημέρες του τριημέρου, με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

Ο καιρός την Τρίτη

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για την Τρίτη 22 Μαρτίου, ότι αρχικά αναμένονται αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις με βροχές κυρίως στην Κρήτη και κατά τόπους στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Επίσης, από τις μεσημεριανές ώρες ωστόσο βροχές θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, στη Θράκη, σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15, στην Ήπειρο από -1 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 14 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.