Την εισβολή στην Ουκρανία που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι καταδικάζουν άτομα ουκρανικής καταγωγής που ζουν στη Θεσσαλονίκη και το πρωί της Παρασκευής (25/2) πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου.

Οι Ουκρανοί πολίτες που ζουν στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν στη συνέχεια και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ρωσικό προξενείο της Θεσσαλονίκης καλώντας τη Ρωσία να σταματήσει άμεσα την εισβολή στη χώρα τους και απευθύνοντας έκκληση σε Ευρώπη και ΗΠΑ για βοήθεια.

Προσευχήθηκαν για τους συμπολίτες τους και έψαλαν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους

Κατευθύνθηκαν από την παραλία προς το ρωσικό προξενείο που βρίσκεται επί της οδού Δημοσθένους με πορεία και αφού φώναξαν συνθήματα για να σταματήσει ο πόλεμος, προσευχήθηκαν για τους συμπολίτες τους, έψαλαν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους και αποχώρησαν.

Κρατώντας ουκρανικές σημαίες, φωτογραφίες του Πούτιν και πλακάτ στα οποία έγραφαν να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας να επανέλθει η ειρήνη και φωνάζοντας «Ρωσία ντροπή».

«Στην πόλη μας που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας χτες μπήκαν τανκς. Ένας στρατιώτης που τον σταμάτησαν και ήταν από τη Μόσχα είπε πως ”ήρθε μας να σώσει, να μας ελευθερώσει γιατί έχουμε δικτατορία”» ανέφερε μία γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία στην κάμερα του Newsbeast.

«Κανένας Ουκρανός δεν θα παρατήσει την Ουκρανία. Θα δώσουν ψυχή και σώμα για την ελευθερία. Μικροί μεγάλοι θέλουν να πολεμήσουν. Ντροπή Ρώσοι» συμπλήρωσε.

«Φοβάμαι πάρα πολύ για την Ουκρανία»

Μια ακόμη γυναίκα από την Ουκρανία τόνισε «φοβάμαι πάρα πολύ. Στην πόλη μου στην Ουκρανία έχω τον άνδρα μου, έχω συγγενείς και φίλους».

«Χτες βομβάρδισαν 30 χιλιόμετρα από την πόλη μου γιατί έχει αεροδρόμιο και αποθήκη του στρατού. Ο άνδρας μου δεν θα φύγει είναι γιατρός και ο πατέρας μου που είναι συνταξιούχος αστυνομικός πήγε για να προστατέψει τους συμπολίτες του» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο και φωτορεπορτάζ του Newsbeast από τη συγκέντρωση