Εξελίξεις με την υπόθεση δολοφονίας του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Νίκου Κάτσικα, με τις Αρχές να ερευνούν τα πάντα γύρω από το έγκλημα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Μαρόκο ο δράστης έχει συλληφθεί, ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς συνέβη η στυγερή δολοφονία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eremnews.com ο δράστης, που ήταν διανομέας, είχε γνωριστεί με το θύμα μία περίπου εβδομάδα πριν τον σκοτώσει και είχαν ανταλλάξει τηλέφωνα.

Όπως σημειώνει το ίδιο τοπικό δημοσίευμα «Την ημέρα του φόνου πήγε στο σπίτι του, έκαναν σεξ και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου σε διάφορα σημεία του σώματός του». Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα από τις Αρχές και ούτε έχει υπάρξει κάποιο στοιχείο που να δημοσιεύει η τοπική αστυνομία.

Η άσχημη μυρωδιά από το διαμέρισμα

Τη Δευτέρα οι γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία καθώς μέσα από το διαμέρισμα του Νίκου Κάτσικα στην περιοχή Sheikh Zayed ερχόταν μια άσχημη μυρωδιά. Η Αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμα και βρήκε τη σορό του και αμέσως κλήθηκε στο σημείο ο εισαγγελέας, ο οποίος διαπίστωσε ότι το θύμα είχε ελληνική υπηκοότητα.

Ο 56χρονος δημοσιογράφος ήταν ανταποκριτής του Πρακτορείου από το 2016 και συνεργαζόταν για πολλά χρόνια και με την ΕΡΤ. Ο Νίκος Κάτσικας ήταν ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο, ίδρυσε την εφημερίδα Φως στο Κάιρο και εξέδιδε τη μηνιαία έκδοση του Αλεξανδρινού Ταχυδρόμου στην Αλεξάνδρεια. Ήνταν επίσης και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.