Δεκάδες είναι τα μηνύματα που αφήνουν κάθε μέρα, φίλοι, γνωστοί, συγγενείς του Άλκη αλλά και απλός κόσμος που έχει συγκινηθεί βαθιά από την άδικη και στυγερή δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί και το σημείωμα που άφησε στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου, μιας μητέρας ενός γιου φοιτητή και συνονόματου με τον Άλκη.

«Άλκη μου, παλικάρι μου, είμαι μια μάνα ενός φοιτητή στην ηλικία σου και δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα μετά το άκουσμα της είδησης. Κλαίω κάθε μέρα που σου κλέψανε τη ζωή άδικα» γράφει στο σημείωμα η γυναίκα σύμφωνα με το thesstoday.gr.

«Το αίμα σου αγόρι μου ας αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τη ζωή. Τουλάχιστον έτσι θα αποδώσουμε φόρο στη δική σου ζωή» καταλήγει.

Αναλυτικά όσα έγραψε η μητέρα ενός άλλου Άλκη:

«Η φωνή μιας μάνας που μένει κοντά στον τόπο της τραγωδίας και έχει γιο φοιτητή που τον λένε Άλκη.

Άλκη μου, παλικάρι μου, είμαι μια μάνα ενός φοιτητή στην ηλικία σου και δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα μετά το άκουσμα της είδησης. Κλαίω κάθε μέρα που σου κλέψανε τη ζωή άδικα.

Θέλω να πω κάτι στα παιδιά και στους γονείς. Ας μάθουμε στα παιδιά μας ότι ο αθλητισμός είναι αγώνας για να εξασκούμε ηθικές αρχές και να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και όλα τα αθλήματα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή, την αλληλοβοήθεια και τη διαχείριση της νίκης και της ήττας, αρχές που κάθε μέρα θα τις χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Οι αντίπαλες ομάδες είναι κάποιοι άλλοι παίκτες με άλλο όνομα.

Ας κοιτάξουμε ως γονείς τις ψυχές των παιδιών μας και όχι τα υλικά αγαθά που απλά σκεπάζουν στιγμιαία τα κενά τους. Δεν τους κάνουμε αξιόλογους ανθρώπους με ακριβά ρούχα και δρεπάνια στα χέρια. Δολοφόνους τους κάνουμε. Ας ξυπνήσουμε οι γονείς.

Άλκη μού δίδαξες αγόρι μου ηθικές αρχές, δυστυχώς μετά τον θάνατό σου. Συσπείρωσες όλα τα παιδιά προς το μονοπάτι της ηθικής. Ξέρω Άλκη μου ότι με ακούς. Ως άγγελος πια για αυτό σε παρακαλώ. Φώτισε τα παιδιά μας και συνέτισε εμάς τους γονείς. Το αίμα σου αγόρι μου ας αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τη ζωή. Τουλάχιστον έτσι θα αποδώσουμε φόρο στη δική σου ζωή.

Καλό ταξίδι Άλκη μας. Κουράγιο σε όλους. Η μάνα Χαρά».

Η φωνή μιας μητέρας με γιο που τον λένε Άλκη – «Κλαίω κάθε μέρα που σου κλέψανε τη ζωή άδικα»

«Αδερφέ́ μας αντίο. Ευχόμαστε να πάθουν όλοι αχρωματοψία. Να ενωθούν όλοι. Να βγουν. Να φωνάξουν. Θα ανταμώσουμε ξανά́ αδερφέ́. Μέχρι τότε θα τους μάθουμε πως το μαχαίρι χρησιμεύει μόνοι για να κόβεις το ψωμί́ και τη μπριζόλα. Δεν θα μείνει κανείς ατιμώρητος. Η μάνα σου εχθές έχασε έναν γιο. Σήμερα έχει άλλους 8. Καλό́ ταξίδι αδερφέ́ μας. ΑΛΚΗΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ -P9K» συγκλόνισαν με το σημείωμά τους οι φίλοι του Άλκη.