Απίστευτες είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται καθημερινά για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού αλλά και την ίδια την πανδημία, με τους αρνητές να χαρακτηρίζουν το εμβόλιο… χάραγμα του διαβόλου ή να κάνουν λόγο για την έλευση του… τέταρτου καβαλάρη.

«Έχω φίλο που ο πνευματικός του τον έχει παροτρύνει να μην κάνει το εμβόλιο γιατί είναι το χάραγμα του διαβόλου, και τα πιστεύει πραγματικά ο φίλος μου έχω πέσει από τα σύννεφα» αναφέρει ένας άνδρας στην κάμερα του Alpha σε ρεπορτάζ του καναλιού.

«Μια γνωστή μου δεν θέλει να εμβολιάσει παιδιά της, δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο εδώ και 2 χρόνια για να μην φορέσουν μάσκα και πιστεύει οτι ο κορονοϊός δεν υπάρχει. Επίσης δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο γιατί πιστεύει ότι περιέχει τσιπάκι» αναφέρει μια γυναίκα.

Το προφίλ των αρνητών

Την ίδια στιγμή στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο αλλά και δηλώσεις αρνητών, με χαρακτηριστική την περίπτωση ενός που αναφέρει ότι αυτό που θα ακολουθήσει τους χαραγμένους ίσως είναι και η εμφάνιση του τέταρτου καβαλάρη της Αποκάλυψης.

Στο στόχαστρο πάντως των αρνητών βρίσκεται και η εκκλησία που τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού των πιστών.

Σύμφωνα με έρευνα μεταξύ των ανεμβολίαστων πολιτών που παρουσιάζει το ρεπορτάζ του καναλιού, το 57% αυτών πιστεύει ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό δεν είναι δοκιμασμένο ή είναι πειραματικό, ενώ το 21% θεωρεί ότι η πανδημία είναι κατασκευασμένη.