Νικήτρια στη μάχη με τον κορονοϊό βγήκε μια 40χρονη μητέρα με ένα παιδί, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και τα υποκείμενα νοσήματα που είχε. Κατάφερε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο λίγες μέρες πριν τις γιορτές και δήλωσε στην εκπομπή Live News για τη νοσηλεία της ότι «είχα πείσμα και είχα πει ότι εγώ τα Χριστούγεννα θα περάσω με την οικογένεια μου. Τέλος».

Η 40χρονη Ιωάννα αδημονούσε να επιστρέψει κοντά στον 17χρονο γιο της και το αγαπημένο τους σκυλάκι, όσο καιρό ήταν σε νοσηλεία. «Και τα δύο παιδιά μου – γιατί και τα δύο είναι παιδιά μου- τα σκεφτόμουν πάρα πολύ έντονα τι θα κάνουν αν φύγω από τη ζωή», δήλωσε στo MEGA για τη δύσκολη μάχη της με τον κορονοϊό.

Η ίδια συγκλονίζει με την περιγραφή της ότι έβγαζε αίμα από τα πνευμόνια της ενώ όσο νοσηλευόταν είδε πολλούς να διασωληνώνονται κι άλλους να φεύγουν. «Όταν πήγα στο νοσοκομείο άρχισα να έχω φλέγματα. Είχα φλέγματα με αίμα. Ρώτησα τους γιατρούς και μου είπαν από τον ιό. Σκέφτηκα τους ανθρώπους κάποτε που είχαν φυματίωση», είπε στην εκπομπή.

Έκανε όμως και δυνατές φίλιες με τους ασθενείς στα διπλανά κρεβάτια, δηλώνοντας ότι: «Έχουμε ανταλλάξει τα τηλέφωνα με τα κορίτσια. Πήρε χτες να μάθω πως είναι η 19χρονη εγκυούλα μας. Είναι ανεμβολίαστη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά γιατί είναι και στον μήνα της».

«Φοβήθηκα μήπως δεν βγει η μητέρα μου»

Στην εκπομπή μίλησε και ο 17χρονος γιος της, ο οποίος περιέγραψε πως ένιωθε με τη μητέρα του στο νοσοκομείο με κορονοϊό. «Όταν μπήκε στο νοσοκομείο η μαμά μου φοβήθηκα μήπως δεν βγει. Ευτυχώς με διέψευσαν τα γεγονότα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «μιλούσαμε μέσω ίντερνετ όσο καιρό νοσηλευόταν, αλλιώς θα ήταν πολύ μεγαλύτερο το άγχος».

Δεν τα κατάφεραν όλοι

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ανθρώπων που δεν τα κατάφεραν. Χαρακτηριστική, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή είναι η περίπτωση ενός ανθρώπου από τη Μύκονο, ο οποίος έχασε τον φίλο του λόγω κορονοϊού. Τον αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση:

«Δυστυχώς ο Γιωργάρας δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο, όπως μου είχε πει πολλές φορές. Πιθανότατα θα ήταν ακόμα μαζί μας αν είχε πράξει διαφορετικά» ανέφερε φίλος του νεαρού που έχασε τη ζωή του και συνέχισε: «Ήταν φαν των συνωμοσιολογιών γενικά. Πίστευε ότι κάποιοι ήθελαν να μας κάνουν κακό. Ευτυχώς τις συζητήσεις τις κρατούσαμε σε ένα επίπεδο γιατί ήταν λίγο ξεροκέφαλος. Αλλά δεν ήθελε να το κάνει. Φοβόταν κιόλας. Έχω χάσει πολλούς φίλους και δεν θα ήθελα να χάσω άλλους. Κι όλοι αυτοί που έχασα ήταν ανεμβολίαστοι. Ανεξαιρέτως».

Ακόμη, μια μικροβιολόγος έφυγε από τη ζωή στη ΜΕΘ Covid στα Ιωάννινα. «Δεν είχε υποκείμενα, τη χτύπησε πάρα πολύ βαριά ο covid. Έκανε μεγάλη ζημιά στους πνεύμονες κι αυτό ήταν. Την είχαν ξυπνήσει πήγαινε καλά. Μετά έπαθε αυτή την ενδονοσκομειακή λοίμωξη οπότε, την πήγε πίσω πάλι από την αρχή. Δυστυχώς, πολεμώντας τη λοίμωξη, μετά άρχισαν και τα υπόλοιπα τα όργανα. Έπαθε δηλαδή πολυοργανικό επεισόδιο» εξήγησε ο σύζυγος της μικροβιολόγου.

Η 60χρονη μικροβιολόγος, που διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στην Άρτα, δεν είχε εμβολιαστεί. Αφήνει πίσω δύο γιους και σύζυγο.