Η στήριξη στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Η P&G, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από γνωστά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως Ariel, Pantene, Fairy, Gillette, Always και Pampers, έχει ενώσει τις δυνάμεις της με το δήμο Αθηναίων και συνεχίζει να στηρίζει το «Σπίτι Αισιοδοξίας» στο πλαίσιο του «Δικτύου Κοινωνικής Κατοικίας», ενισχύοντας τη διαβίωση των οικογενειών που φιλοξενούνται σε αυτό.

Το «Σπίτι Αισιοδοξίας» αγκαλιάστηκε από τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι επιλέγοντας προϊόντα της P&G βοήθησαν να συγκεντρωθούν πολύτιμους πόρους ζωής για τους ενοίκους του. Μέρος των πόρων αυτών διατέθηκε άμεσα για κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης, οικιακό εξοπλισμό, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.ά.

Η μεγαλύτερη έμφαση, όμως, δόθηκε στην ανάγκη των ενοίκων να αποκτήσουν εφόδια και να αναζητήσουν εργασία με μεγαλύτερες αξιώσεις, ώστε οι οικογένειές τους να επανενταχθούν σύντομα στο κοινωνικό σύνολο.

Για το σκοπό αυτό, και σε στενή συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, εξασφαλίστηκε πρόσβαση για όλες τις οικογένειες σε προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων σε τομείς όπως κομμωτική, αισθητική, τεχνικά επαγγέλματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.τ.λ.

Το «Σπίτι Αισιοδοξίας» εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2014 και φιλοξενεί ήδη 7 οικογένειες. Εντάσσεται στο ευρύτερο πρωτοπόρο πρόγραμμα «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» του δήμου Αθηναίων για υποστήριξη οικογενειών που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες. Η δεύτερη αυτή κοινωνική κατοικία «υιοθετήθηκε» από την P&G, της οποίας η Κοινωνική Δράση εστιάζει στην κάλυψη των αναγκών της οικογένειας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επεσήμανε: «Είναι πολύ αισιόδοξο για εμάς να βλέπουμε τις πρωτοβουλίες μας να στηρίζονται με συνέπεια από τον ιδιωτικό τομέα για ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που με τη στήριξη της P&G, οι ένοικοι της κοινωνικής κατοικίας στο “Σπίτι Αισιοδοξίας” βρήκαν και στέγη για ένα κρίσιμο διάστημα, αλλά κυρίως υποστήριξη στα επόμενα βήματα της ζωής τους. Η κοινωνική επανένταξη παραμένει ο απώτερος στόχος του προγράμματος του δήμου “Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας”. Τέτοιου είδους συνεργασίες είναι απαραίτητες για την υλοποίηση ευρύτερων και πολυδιάστατων δράσεων κοινωνικής πολιτικής της δημοτικής αρχής».

Η διευθύντρια επικοινωνίας της P&G για την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, κυρία Δέσποινα Πάσσαρη, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη μέριμνα και σε στενή συνεργασία με το Δήμο, σχεδιάσαμε τις ενέργειες ενίσχυσης της διαβίωσης των οικογενειών στο “Σπίτι Αισιοδοξίας”, αξιοποιώντας τους περαιτέρω πόρους που συγκεντρώσαμε μέσα από τα προϊόντα της P&G. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το δήμο, ώστε να στηρίξουμε έμπρακτα τις οικογένειες στην προσπάθεια επανένταξής τους στο κοινωνικό σύνολο το συντομότερο δυνατό. Θα είναι μεγάλη χαρά μας να βοηθήσουμε κάποια όνειρα να πραγματοποιηθούν».

Δείτε το βίντεο…