Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Ζακύνθου, Παύλου Κολοκοτσά, για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων και των περιφερειών.

Ο κ. Κολοκοτσάς σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος (μεταξύ αυτών και του δήμου Ζακύνθου), είναι μια τραγική εξέλιξη, που δεν την αναμέναμε».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης του ο δήμαρχος Ζακύνθου τονίζει ότι «οι ΟΤΑ επιβαρύνονται με περισσότερα προβλήματα, σε μια περίοδο που δεινοπαθούμε οικονομικά, αφού οι επιχορηγήσεις του κράτους είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες».

«Πλήττεται ευθέως η ανεξαρτησία του θεσμού, τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, ανατρέπεται κάθε δυνατότητα προγραμματισμού έργων, υπονομεύεται ξεκάθαρα ο αναπτυξιακός και κυρίως ο κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία δεν θα πρέπει να τιμωρείται με αυτόν τον τρόπο. Εύχομαι και ελπίζω να ανακάμψει σύντομα η πατρίδα μας», επισημαίνει ο κ. Κολοκοτσάς, και καλεί «τους Ζακυνθινούς, να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στο δήμο, προκειμένου να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη καθημερινότητα».