«Καταργείται η ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Αντιδρά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου


ΕΛΛΑΔΑ
21:11
22/04/2015
«Καταργείται η ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης»
5
loading

Τον προβληματισμό του για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε ανησυχία για τα ζητήματα που θα προκύψουν στην υλοποίηση των έργων και των δράσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης κατά την συνέντευξη Τύπου που κάλεσε για το ζήτημα τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή, η αυτοδυναμία και η ανεξαρτησία της ΤΑ καταργείται. Δεν είμαστε αυτοί που δεν θέλουμε να βοηθήσουμε το κράτος όταν περνάει μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση» και διευκρίνισε πως τίθεται το θέμα γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ένας θεσμός, που μπορεί σε δύσκολες καταστάσεις με τα λίγα χρήματα που διαθέτει, να βοηθάει την κοινωνία.

Μάλιστα ανέφερε τα παραδείγματα, όπως το επίδομα νεφροπαθών, τη μεταφορά μαθητών, την αποκατάσταση ζημιών, με την σημείωση πως «δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ για τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες».

Ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε την δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε νωρίτερα ενημέρωση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λέγοντας:

«Μπορούσαμε να κληθούμε προτού να υπογραφεί και να πούμε τη γνώμη μας και να βρούμε μια λύση. Ο υπουργός κ. Μάρδας παραδέχθηκε ότι όλα αυτά έγιναν ερήμην μας και ότι δεν είναι σωστά γενόμενα, αλλά είναι εθνική ανάγκη. Ό,τι καλό γίνεται αυτή τη στιγμή στην χώρα, το έχουν αναλάβει οι αιρετές περιφέρειες».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar nikolaos

  με λίγα χρήματα που διαθέτη χαχαχαχα και πολλά να διαθέταν σκατά θα κάνατε λαμόγια.

 2. avatar aragdou

  Είπε το δεξιό φερέφωνο...

 3. avatar Stanislav Staniskyj

  Μαζέψτε τα σκουπίδια και μετά συζητάμε τα υπόλοιπα! Τελικά μόνο για δήμαρχοι δεν κάνετε πηγαίνετε σπίτια σας άχρηστοι.

  1. avatar Stanislav Staniskyj

   ...συνέχεια: πήρατε επιδότηση για ευρυζωνικά δίκτυα και τελικά φορέσατε φαρδιές ζώνες. Πήρατε επιδότηση για οδικά επαρχιακά δίκτυα φτιάξατε γαϊδουρόδρομους. Πήρατε επιδότηση για δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και ο κόσμος ψόφησε στη δίψα και έπιξε στο σκατό. Πήρατε επιδότηση για πολεοδομικό σχεδιασμό κάνατε μιζεροχωρια. Δεν μιλάμε για διαχείριση σκουπιδιών που έχουμε φρίξει. Τελικά υπάρχει Δήμος που να λειτούργησε σωστά τα τελευταία χρόνια ? και ποιός? αν κρίνω απο τον δικό μου δήμο προσπαθώ να καταλάβω που πήγαν τα λευτά.

 4. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΑΤΕ ΠΝΠ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΥΑΝΖΕΛ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει