Τον προβληματισμό του για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε ανησυχία για τα ζητήματα που θα προκύψουν στην υλοποίηση των έργων και των δράσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης κατά την συνέντευξη Τύπου που κάλεσε για το ζήτημα τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή, η αυτοδυναμία και η ανεξαρτησία της ΤΑ καταργείται. Δεν είμαστε αυτοί που δεν θέλουμε να βοηθήσουμε το κράτος όταν περνάει μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση» και διευκρίνισε πως τίθεται το θέμα γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ένας θεσμός, που μπορεί σε δύσκολες καταστάσεις με τα λίγα χρήματα που διαθέτει, να βοηθάει την κοινωνία.

Μάλιστα ανέφερε τα παραδείγματα, όπως το επίδομα νεφροπαθών, τη μεταφορά μαθητών, την αποκατάσταση ζημιών, με την σημείωση πως «δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ για τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες».

Ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε την δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε νωρίτερα ενημέρωση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λέγοντας:

«Μπορούσαμε να κληθούμε προτού να υπογραφεί και να πούμε τη γνώμη μας και να βρούμε μια λύση. Ο υπουργός κ. Μάρδας παραδέχθηκε ότι όλα αυτά έγιναν ερήμην μας και ότι δεν είναι σωστά γενόμενα, αλλά είναι εθνική ανάγκη. Ό,τι καλό γίνεται αυτή τη στιγμή στην χώρα, το έχουν αναλάβει οι αιρετές περιφέρειες».