Να καταγγείλουν άμεσα την εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο εργαζομένου στα μεταλλεία Κασσάνδρας, αλλά και να συμβάλλουν στην αποστοχοποίηση των μεταλλωρύχων -ειδικά στα χωριά Ιερισσός και Νέα Ρόδα- καλούν τους βουλευτές Χαλκιδικής, τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιώργο και τον δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο, οι διοικήσεις των σωματείων Εργαζομένων Μεταλλείων Κασσάνδρας, με κοινή ανακοίνωσή τους.

Με αφορμή τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του εργαζομένου Φάνη Αξιώτη, τα ξημερώματα της Δευτέρας, έξω από το σπίτι του στα Νέα Ρόδα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι «έχουν χάσει τον λογαριασμό αντίστοιχων επιθέσεων που έχουν σημειωθεί την τελευταία τετραετία» σε βάρος συναδέλφων τους.

Προσθέτουν δε, ότι «είναι απαράδεκτο σε μια ευνομούμενη πολιτεία να σημειώνονται τέτοια γεγονότα κοινωνικού ρατσισμού και να μην παρεμβαίνει κανείς».

Όπως υποστηρίζουν, οι οικογένειές τους δέχονται συνεχώς απειλές και προπηλακισμούς και τους απαγορεύεται η είσοδος σε καταστήματα των Νέων Ρόδων και της Ιερισσού. «Ήρθε η ώρα, η πολιτεία να αποκαλύψει τα πρόσωπα εκείνων που τρομοκρατούν εργαζόμενους και να τους παραδώσει στην δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση.