Όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, τόσο μας πιάνει το… ευχάριστο “άγχος” καθώς σκεφτόμαστε τι δώρο να κάνουμε στους αγαπημένους μας. Όσο ο κύκλος των συγγενών και φίλων μεγαλώνει τόσο μεγαλώνει φυσικά και η λίστα των δώρων μας! 

Σκεφτήκαμε λοιπόν, μέσα από αυτό το άρθρο να σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες ιδέες και tips για δώρα, ανάλογα με τα πρόσωπα για τα οποία προορίζονται. Έτσι, θα έχετε μία πρώτη ιδέα για το δώρο που θα κάνετε για παράδειγμα στους γονείς σας, κάποιο άλλο στο… έτερο ήμισυ, στα παιδιά σας και στο βαφτιστήρι σας, ή στον κολλητό σας. Βέβαια, σε όλες αυτές τις βασικές κατηγορίες υπάρχουν και αρκετές υποκατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του καθενός. 

Ένα είναι πάντως σίγουρο: Φέτος οι αγορές θα γίνουν ηλεκτρονικά και θα σας γλιτώσουν από τη βαβούρα και το συνωστισμό στα φυσικά καταστήματα, ενώ με τη βοήθεια της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας Mastercard®, οι αγορές σας θα γίνουν ακόμα πιο εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Φέτος μάλιστα, πραγματοποιήστε τις αγορές σας online σε ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα με τη Mastercard κάρτα σας και για κάθε 10 συναλλαγές, συνολικής αξίας 500€ και άνω, κερδίζετε 50€!

Δώρα για τους γονείς

Ξεκινάμε από τους γονείς, οι οποίοι κατέχουν πάντοτε ξεχωριστή θέση στη ζωή μας, όσο και εάν έχουμε μεγαλώσει! Συνήθως οι γονείς δεν θέλουν κάτι εξεζητημένο, επομένως ένα καλό βιβλίο, αν διαβάζουν, ή μια ηλεκτρική συσκευή που θα τους κάνει τη ζωή εύκολη είναι ό,τι πρέπει. Στη δεύτερη περίπτωση, μια καφετιέρα, ή άλλη οικιακή συσκευή καθημερινής χρήσης είναι πάντα μια καλή ιδέα. Ένα ωραίο διακοσμητικό για το σπίτι ή ένα μικρό gadget για το hobby του πατέρα ή της μητέρας σας, είναι επίσης κάτι που θα εκτιμήσουν πολύ.

Για τον/την σύζυγο

Εδώ, μπορείτε να κινηθείτε σε διάφορα επίπεδα. Μία καλή ιδέα, είναι το πρακτικό κομμάτι που αφορά στο σπίτι. Για παράδειγμα, μία ρομποτική σκούπα είναι πλέον απαραίτητη σε κάθε ζευγάρι! Μπορεί να καθαρίσει ή ακόμα και να σφουγγαρίσει, χωρίς να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας και φυσικά, όσο λείπετε στη δουλειά! Φυσικά, ένα smartwatch για να παρακολουθεί την πορεία του/της κατά την άσκηση, ένα πουκάμισο, ένα πουλόβερ, ένα σετ καλλυντικών κ.λπ., είναι πάντοτε μία ωραία επιλογή, και μάλιστα οι συγκεκριμένες κατηγορίες διαφημίζονται έντονα αυτήν την περίοδο με πολύ καλές προσφορές.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε βέβαια τα gadgets, τα οποία είναι πάντοτε χρήσιμα και συνήθως βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις των ανδρών. Δώρα γύρω από τη φωτογραφία (όπως μία mirrorless camera), τη μουσική και την επικοινωνία, είναι ίσως τα πιο προφανή, αλλά θα βρείτε και πολλές ακόμη ιδέες, όπως κιτ περιποίησης, ένα συλλεκτικό βιβλίο μαγειρικής αν ο αγαπημένος σας ξεκίνησε να ασχολείται με την μαγειρική, το βιβλίο του συγγραφέα που της έλλειπε από τη συλλογή της και τόσα ακόμα! 

Δώρα για τα παιδιά

Εδώ τα πράγματα είναι πιο ιδιαίτερα, καθώς η ηλικία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Στα μικρά παιδιά, ένα επιτραπέζιο είναι πάντα μια καλή επιλογή, ενώ τα πιο μεγάλα θα λατρέψουν την τελευταία παιχνιδοκονσόλα ή ακόμα κι ένα καινούριο smartphone ή tablet. Εάν πρόκειται για βαφτιστήρια ή ανίψια, καλό είναι να προηγηθεί και κάποια συνεννόησή με τους γονείς, ενώ σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πως αξίζει να προτιμήσετε δώρα που εξάπτουν τη φαντασία και την περιέργεια των παιδιών (για παράδειγμα επιτραπέζια παιχνίδια, ένα κιτ ρομποτικής, συναρμολογούμενες κατασκευές κ.λπ.).

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάτε όλα τα βήματα για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές. Είναι σημαντικό να κοιτάτε πάντα την ηλεκτρονική διεύθυνση, προσέχοντας η διεύθυνση να ξεκινάει με “https://”, καθώς τo “s” στο τέλος δηλώνει ότι το περιβάλλον της ιστοσελίδας που επισκεφθήκατε είναι ασφαλές. Επίσης, να μοιράζεστε μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες της κάρτας σας και ποτέ δεν τις αποκαλύπτετε σε τρίτους. Τέλος, μόλις ολοκληρώσετε την αγορά σας, ελέγχετε πάντα τις τελευταίες κινήσεις του λογαριασμού σας. 

Με την Mastercard ανά χείρας λοιπόν ετοιμαστείτε να σερφάρετε στα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα και να μοιράσετε χαρά στα αγαπημένα σας πρόσωπα μέσα από γιορτινά δώρα. Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι  η Mastercard  σας προσφέρει 50€, για κάθε 500€ αγορών και άνω σε σύνολο 10 συναλλαγών 

Καλές αγορές!