Στον έγκαιρο προγραμματισμό της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στοχεύει η επιτροπή των ειδικών. Συγκεκριμένα η επιτροπή εισηγείται το άνοιγμα της πλατφόρμας για το ραντεβού να γίνεται 15 ημέρες πριν από τη συμπλήρωση των έξι μηνών από την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης.

Όπως επισημαίνει σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ στόχος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών είναι «να προγραμματίζεται εγκαίρως ο εμβολιασμός και όχι νωρίτερα».

Η εν λόγω νέα εισήγηση έρχεται ενώ σήμερα εκτιμάται πως ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ο οποίος θα ανακοινωθεί σήμερα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος και ενώ τα νοσοκομεία μετρούν τις αντοχές τους.

Εμβόλιο κορονοϊού της Moderna

«Πιθανό σήμερα να έχουμε 8.000 κρούσματα»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τα κρούσματα  τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα να είναι κοντά στα 8.000 άφησε την Τρίτη (9/11) ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως «είναι πολύ πιθανό σήμερα να έχουμε αυτό το νούμερο. Αυτό το πανδημικό κύμα που διανύουμε θα καμφθεί μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου».

«Οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής αυτή την εβδομάδα έδειξαν αύξηση της τάξης του 61%. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήδη μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες» είπε.

Βάσει των μετρήσεων, όπως εξήγησε εκτιμάται ότι η αύξηση του ιικού φορτίου θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 8 με 10 ημέρες στην Αττική και μέσα στο επόμενο 15ήμερο σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή, εκτός από την Αττική υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλία με πρωταγωνιστές τη Μαγνησία και τη Λάρισα, στα Ιωάννινα αλλά και στην Πελοπόννησο όπου έχουν θέμα πρώτα η Λακωνία και η Αρκαδία και ακολουθούν η Μεσσηνία και η Αχαΐα.