Στη διενέργεια της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοινώνοντας παράλληλα πως θα μπορεί να γίνεται και με το σκεύασμα της Moderna.

Σε σχέση με τη διενέργεια αναμνηστικής δόσης έχουν ήδη εμβολιαστεί 460.000 συμπολίτες, σημείωσε αρχικά για να συμπληρώσει πως η δυνατότητα εμβολιασμού με αναμνηστική δόση με το εμβόλιο της Moderna θα μπορεί να γίνεται από την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Η αναμνηστική δόση, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού φαρμάκων, είναι η μισή δόση της κανονικής, εξήγησε.

Οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για τρίτη δόση θα λαμβάνουν υπενθυμιστικό SMS ότι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Μέχρι τώρα η τρίτη δόση εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer και για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson ή το εμβόλιο της Pfizer.

Προϋπόθεση για την χορήγηση τρίτης δόσης, να έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Τρίτη δόση εμβολίου: Πώς κλείνετε ραντεβού στο emvolio.gov.gr

Οι πολίτες εφόσον έχουν ελέγξει τη δυνατότητα εμβολιασμού την τρέχουσα περίοδο, ακολουθούν το σύνδεσμο (emvolio.gov.gr/app) στον οποίο τους παραπέμπει η πλατφόρμα, για να προγραμματίσουν το ραντεβού.

  • Οι πολίτες συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET.
  • Αφού συνδεθούν επιτυχώς, οι πολίτες επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι σωστά.
  • Οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες/διορθώσεις.
  • Στη συνέχεια, προγραμματίζουν το επαναληπτικό ραντεβού (επιλέγουν το εμβολιαστικό κέντρο, την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού).
  • Τέλος, αποθηκεύουν/εκτυπώνουν τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.