Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα, στις 4 Δεκεμβρίου, να τελέσει θεία λειτουργία για τους ομόδοξους πιστούς της πρωτεύουσας όχι σε κάποιον από τους ιερούς ναούς της πόλης, όπως είναι για παράδειγμα ο καθολικός καθεδρικός ναός Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στην οδό Πανεπιστημίου, αλλά σε κάποιον ακόμη μεγαλύτερο χώρο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως η Αγία Έδρα θα ζητήσει τη μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προκειμένου να λειτουργήσει εκεί ο Ποντίφικας, τηρώντας εννοείται όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της Covid – 19 για όσους δώσουν το παρών. Μάλιστα ένα από τα στοιχεία που συνηγορεί για τον συγκεκριμένο χώρο είναι και το γεγονός ότι η αμφιθεατρική αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 1.960 θέσεων, διαθέτει μόνιμα στη σκηνή ένα τεράστιο εκκλησιαστικό όργανο.

Το εάν τελικά θα κλειστεί το Μέγαρο Μουσικής για λειτουργία από τον Προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας μένει να φανεί στη σχετική ανακοίνωση που θα εκδοθεί. Θυμίζουμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα έρθει στην Αθήνα αεροπορικώς από τη Λευκωσία στις 4 Δεκεμβρίου και την επόμενη μέρα θα μεταβεί στη Λέσβο και ειδικότερα στον καταυλισμό των προσφύγων, όπως είχε πράξει και κατά τη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού του στη χώρα μας.