Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι έξω από την πύλη της προβλήτας της COSCO στον Πειραιά, όπου χθες βρήκε τραγικό θάνατο 40χρονος εργάτης, όταν χτυπήθηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο άτυχος εργαζόμενος μόλις είχε σχολάσει και επέστρεψε να πάρει από το σημείο κάποια προσωπικά αντικείμενα αλλά σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, ο άτυχος 40χρονος εργαζόταν κανονικά στη βάρδιά του. Μετά το δυστύχημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, που μάλιστα είχε συζήτηση σε έντονο ύφος με μερίδα εργαζομένων που αναρωτήθηκαν για την παρουσία του εκεί καθώς τον κατηγόρησαν ότι και επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα.

Δείτε το βίντεο:

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για το εργατικό δυστύχημα

Έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες, υπό τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) το απόγευμα της Δευτέρας (25/10), ξεκίνησαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιά-Δυτικής Αττικής-Αιγαίου ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι στην προβλήτα 2 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, το απόγευμα, εργαζόμενος χτυπήθηκε από γερανογέφυρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στον χώρο του ατυχήματος μετέβη αμέσως ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης μαζί με επιθεωρητή Εργασίας και πραγματοποίησαν την πρώτη αυτοψία. Ο χώρος αποκλείστηκε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και η αυτοψία συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη (26/10) από κλιμάκιο επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του ΣΕΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος.

Την άμεση διερεύνηση των αιτιών του εργατικού δυστυχήματος ζητά η ΟΜΥΛΕ

Την οδύνη τους για τον θάνατο του 46χρονου συναδέλφου τους στην Piraeus Container Terminal SA (PCT) σε ώρα εργασίας εκφράζουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του ΟΛΠ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΜΥΛΕ ζητά την άμεση διερεύνηση των αιτιών του εργατικού δυστυχήματος, συμπαραστέκεται στους συναδέλφους των προβλητών 2 και 3 της PCT και διεκδικεί μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και πιστή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας.

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος