Ο 40χρονος εργαζόμενος που σκοτώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν χτυπήθηκε από γερανογέφυρα στην προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, εργαζόταν κανονικά και δεν ήταν εκτός βάρδιας, όπως αρχικά γράφτηκε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Ο Μάρκος Μπεκρής τόνισε πως ο αδικοχαμένος εργαζόμενος «δούλευε στη βάρδια 3-11, στη γερανογέφυρα 10» σημειώνοντας ότι το τραγικό δυστύχημα έγινε «περίπου στην αρχή της βάρδιας» και «όποιος αναπαράγει το αντίθετο είναι ψεύτης και έχει την ευθύνη για αυτά τα οποία λέει». Πρόκειται για «βρώμα που έχει βγει για να ξεπλύνει ευθύνες άλλων» πρόσθεσε ο Μ. Μπεκρής.

Διαμαρτυρία στην προβλήτα της COSCO για τον θάνατο του εργάτη που χτυπήθηκε από γερανογέφυρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα το πρωί εργαζόμενοι έξω από την πύλη της προβλήτας της COSCO στον Πειραιά, όπου χθες βρήκε τραγικό θάνατο ο 40χρονος εργάτης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο εργαζομένου στην προβλήτα του Πειραιά

Το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, που μάλιστα είχε συζήτηση σε έντονο ύφος με μερίδα εργαζομένων που αναρωτήθηκαν για την παρουσία του εκεί καθώς τον κατηγόρησαν ότι και επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα.

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για το εργατικό δυστύχημα

Έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες, υπό τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) το απόγευμα της Δευτέρας (25/10), ξεκίνησαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιά-Δυτικής Αττικής-Αιγαίου ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι στην προβλήτα 2 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, το απόγευμα, εργαζόμενος χτυπήθηκε από γερανογέφυρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στον χώρο του ατυχήματος μετέβη αμέσως ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης μαζί με επιθεωρητή Εργασίας και πραγματοποίησαν την πρώτη αυτοψία. Ο χώρος αποκλείστηκε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και η αυτοψία συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη (26/10) από κλιμάκιο επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του ΣΕΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος.

Την άμεση διερεύνηση των αιτιών του εργατικού δυστυχήματος ζητά η ΟΜΥΛΕ

Την οδύνη τους για τον θάνατο του 46χρονου συναδέλφου τους στην Piraeus Container Terminal SA (PCT) σε ώρα εργασίας εκφράζουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του ΟΛΠ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΜΥΛΕ ζητά την άμεση διερεύνηση των αιτιών του εργατικού δυστυχήματος, συμπαραστέκεται στους συναδέλφους των προβλητών 2 και 3 της PCT και διεκδικεί μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και πιστή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.