Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός έγινε 5 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.

Οι σεισμοί στο Αρκαλοχώρι δεν σταματούν τον τελευταίο καιρό. Τα ξημερώματα της Τετάρτης (20.10) από τη μία περίπου η ώρα και ενώ στις 11:15 είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση της τάξης των 3,4 ρίχτερ, σημειώθηκαν άλλοι τρεις σεισμοί με τον τελευταίο στις 5:44 π.μ της τάξης των 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 10,9 χιλιόμετρα και τοποθεσία 5 χιλιόμετρα Βόρειο-Ανατολικά του Αρκαλοχωρίου, στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου της Κρήτης.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Οι δύο προηγούμενες…ταρακουνήσεις συνέβησαν στις 04:29, μεγέθους 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 4 χιλιόμετρα ΑΒΑ του Αρκαλοχωρίου, με το εστιακό βάθος να ορίζεται στα 11,6 χιλιόμετρα. Δύο λεπτά αργότερα στις 04:31, σημειώθηκε νέος σεισμός 3,4 Ρίχτερ με επίκεντρο τα 3 χιλιόμετρα ΑΒΑ του Αρκαλοχωρίου. Το εστιακό βάθος ορίστηκε στα 12 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το newsbeast.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Σεισμός στην Ελλάδα και στον κόσμο: Ενημερωθείτε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν.