Στη μετασεισμική ακολουθία των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι εντάσσονται οι δύο σεισμικές δονήσεις μέχρι 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Η πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 11.12 το πρωί και ο δεύτερος στις 11.38 με επίκεντρο 3 χλμ ΝΝΔ του Αρκαλοχωρίου.

Ο κ. Τσελέντης συνέστησε στους κατοίκους να είναι ψύχραιμοι αλλά προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου σεισμού μεγέθους μέχρι 5 Ρίχτερ από το ίδιο επίκεντρο.

Σεισμοί στο Αρκαλοχώρι: Κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου Ηρακλείου

Την αναστολή λειτουργίας για το υπόλοιπο της ημέρας όλων των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποίησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Στέλα Αρχοντάκη εξαιτίας της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας και για προληπτικούς λόγους.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου για το υπόλοιπο της ημέρας (Πέμπτη 21/10) προχώρησε η Αντιδημαρχία Παιδείας, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας.  Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.