Στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένος ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας προκειμένου να μιλήσει για την Ιωάννα Παλιοσπύρου, τη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα και αυτήν την περίοδο βρίσκεται στη φάση της δίκης απέναντι στη γυναίκα που διέπραξε το έγκλημα.

Αναφορικά με το πότε συναντήθηκε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε: «την πρώτη μέρα που νοσηλεύτηκε η Ιωάννα, με πήρε η μητέρα της τηλέφωνο. Στην αρχή να πω την αμαρτία μου δεν έδωσα ιδιαίτερη βάση. Το βράδυ ενημερώθηκα ότι αυτό το κορίτσι είναι ετοιμοθάνατο και στο πρώτο τηλεφώνημα με το γιατρό ενημερώθηκα ότι οι πιθανότητες ήταν να πεθάνει. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε ένας άνθρωπος να πεθάνει. Όταν μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, στη συνέχεια, την επισκέφθηκα για πρώτη φορά».

Στην συνέχεια ο Απόστολος Λύτρας θυμήθηκε την πρώτη φορά που αντίκρισε την Ιωάννα στο νοσοκομείο. «Μετά από περίπου τέσσερις ημέρες είχε ακόμη δυσκολία και στην ομιλία. Το μόνο πράγμα που μπορούσα να δω ήταν τα μάτια της. Τίποτα άλλο. Ήταν όλο το σώμα καλυμμένο με γάζες. Αντιλαμβάνεστε ότι σοκαρίστηκα όπως οποιοσδήποτε άνθρωπος βλέποντας ένα νέο κορίτσι σε αυτή την κατάσταση».

«Καταλάβαινε ποιος μπαίνει στο δωμάτιο από τον ήχο των παπουτσιών»

Το γεγονός ότι προσπάθησε να είναι ψύχραιμος στην πρώτη αυτή συνάντηση λίγες μέρες μετά την επίθεση με βιτριόλι, ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας καθώς όπως είπε: «δεν ξέραμε τι έχει συμβεί. Το μόνο που την ρώτησα είναι αν ξέρει τι έγινε και μου είπε όχι. Ήρθα σε επαφή με τους αστυνομικούς μετά. Την πρώτη φορά κάθισα μαζί της 10 λεπτά. Και στα 10 λεπτά μια ερώτηση έκανα, μια απάντηση πήρα. Δεν μπορούσε. Μου έκανε τρομερή εντύπωση, τις επόμενες φορές, καταλάβαινε ποιος μπαίνει στο δωμάτιο από τον ήχο των παπουτσιών».