Δεκτή για θεραπεία στο κέντρο νευροεπιστημών του Ανόβερου έγινε η Μυρτώ που τον Ιούλιο του 2012 κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 21χρονο Πακιστανό στην Πάρο και εδώ και εννιά χρόνια παλεύει με τα προβλήματα υγείας της για μια αξιοπρεπή ζωή.

Την αισιόδοξη εξέλιξη για την πορεία του κοριτσιού έκανε γνωστή η μητέρα της με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που λάβαμε απάντηση από το κέντρο INI HANOVER που μας γράφουν ότι θα προσπαθήσουν να καταφέρουν μια καλυτέρευση».

Γράφει η μητέρα της αναλυτικά: «Δέχτηκαν την ΜΥΡΤΩ στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!

Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που λάβαμε απάντηση από το κέντρο INI HANOVER που μας γράφουν ότι θα προσπαθήσουν να καταφέρουν μια καλυτέρευση χωρίς βέβαια να περιμένουμε θαύματα. Κάτι που ασφαλώς το γνωρίζουμε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θερμά τον DR NIKOLAO MASTRAGELOPOULO και την σύζυγο του κα ΕΙΡΗΝΗ που διαμένουν στην Γερμανία. που από την Δευτέρα έκαναν ότι μπορούσαν και με ενημέρωναν ταυτόχρονα. Συγκεκριμένα με προσωπική τηλεφωνική επαφή του dr Mastragelopoulou ( που είναι διευθυντής σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο)με το κέντρο INI ,κατάφεραν να λάβουμε μέσω mail χθες θετική απάντηση.

Ευχαριστώ επίσης και όλους όσους προσπάθησαν να μας βοηθήσουν και ιδιαίτερα τον κ. Πλεύρη που είναι απολύτως κατανοητό ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις λόγω covit19 και γενικά υπουργείου δεν τον άφησαν να ασχοληθεί όσο θα ήθελε. Η καλή θέληση το ενδιαφέρον και η προσπάθεια εκ μέρους του υπουργού ασφαλώς και δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα.

Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας στην ΜΥΡΤΩ μου. Πιστεύω ότι η αγάπη και η θετική σκέψη ήταν ουσιαστικά στην όλη πορεία αυτών των ημερών.

Μα πάνω και πρώτα απ όλα στον Θεό που μας βοηθάει σε όλες τις δυσκολίες μα προχωράμε.

Νεωτέρα θα έχω τις προσεχείς μέρες και θα τα επικοινωνήσω γιατί έχω ηθική υποχρέωση σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ΜΥΡΤΩ».

Δέχτηκαν την ΜΥΡΤΩ στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που λάβαμε απάντηση απο το κεντρο INI HANOVER…

Posted by Maria Kotrotsou on Wednesday, October 6, 2021

Συνεχίζεται η δικαστική μάχη για αποζημίωση

Πριν από δύο ημέρες η οικογένεια της Μυρτούς έδωσε μια ακόμα μάχη διεκδικώντας αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο με την υπόθεση να συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η οικογένεια διεκδικεί αποζημίωση για ηθική βλάβη αποδίδοντας ευθύνες για τον βαρύτατο τραυματισμό της Μυρτούς στην Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της Μυρτούς ζήτησε να καταβληθεί στην κόρη της ποσό 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημιά που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της, αλλά και την μηνιαία καταβολή ποσού 2.977,81 ευρώ για όσο διαρκεί ο βίος της, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος διαβίωσης, καθημερινής φροντίδας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που απαιτεί η κατάστασή της.

Επιπλέον, η μητέρα και η αδελφή της νεαρής γυναίκας ζήτησαν να επιδικαστεί στην καθεμία τους ποσό 50.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω της ηθικής βλάβης, με βασικό ισχυρισμό ότι η Ελληνική Αστυνομία όφειλε να είχε λάβει όλα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα του δράστη με αποτέλεσμα να μην είχε κακοποιήσει το ανήλικο τότε κορίτσι.

Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη

«Δεν αντέχω να βλέπω το παιδί μου να σαπίζει σε ένα κρεβάτι»

Μιλώντας για τον αγώνα που δίνει η οικογένεια αλλά και η ίδια η κοπέλα, η μητέρας της είχε δηλώσει πρόσφατα στο Newsbeast ότι «δεν δέχομαι λοιπόν το ότι θα αφήσω αυτό το παιδί άρρωστο, να ”σαπίσει” σε ένα κρεβάτι με τίποτα και για κανέναν λόγο πόσο μάλιστα γιατί είναι άδικο, πολύ άδικο».

«Σαν μάνα της Μυρτώς και σαν άνθρωπος οφείλω να προσπαθήσω για τα πιστεύω μου. Να δείξω τη διαμαρτυρία μου, να δείξω το παράπονό μου, να δείξω την αδικία που υφίσταται το παιδί μου αλλά και η οικογένειά μου. Να καταφέρω κάτι δεν πιστεύω. Εάν ήταν να το καταφέρω εννέα χρόνια τώρα κάτι θα είχε γίνει. Δεν πιστεύω στην ευαισθησία του ”και πέντε” γιατί στην ουσία αυτό είναι» επισημαίνει.

«Από εκεί και ύστερα εγώ θα κάνω αυτό που νομίζω. Θα δείξω αυτό που θέλω να δείξω και θα πάω στον επόμενο δρόμο που είναι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ζητάω μία μηνιαία αποζημίωση 2.900 περίπου ευρώ που θα προστεθούν σε αυτά που ήδη και εμείς δίνουμε γιατί φυσικά δεν είναι τόσα τα έξω της Μύρτως, είναι περισσότερα. Θέλουμε να έχει μια αξιοπρεπή ζωή, μια ζωή έτσι όπως πρέπει με τις θεραπείες της, με τα φάρμακά της, με τα πάντα της» αναφέρει η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.