«Οφείλω να προσπαθήσω σαν μάνα της για τα πιστεύω μου» τονίζει μιλώντας Newsbeast η μητέρα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, που τον Ιούλιο του 2012 κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 21χρονο Πακιστανό και εδώ και εννιά χρόνια «ανεβαίνει» καθημερινά τον δικό της Γολγοθά παλεύοντας για τη ζωή της.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Λίγο πριν συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αποζημίωση που ζητά η οικογένεια της κοπέλας από το Δημόσιο η μητέρα της Μυρτώς μιλάει για τον αγώνα που δίνει η κόρη της αλλά και η ίδια ώστε η 24χρονη να έχει μια αξιοπρεπή ζωή.

«Σαν μάνα της Μυρτώς και σαν άνθρωπος οφείλω να προσπαθήσω για τα πιστεύω μου. Να δείξω τη διαμαρτυρία μου, να δείξω το παράπονό μου, να δείξω την αδικία που υφίσταται το παιδί μου αλλά και η οικογένειά μου. Να καταφέρω κάτι δεν πιστεύω. Εάν ήταν να το καταφέρω εννέα χρόνια τώρα κάτι θα είχε γίνει. Δεν πιστεύω στην ευαισθησία του ”και πέντε” γιατί στην ουσία αυτό είναι» επισημαίνει.

«Από εκεί και ύστερα εγώ θα κάνω αυτό που νομίζω. Θα δείξω αυτό που θέλω να δείξω και θα πάω στον επόμενο δρόμο που είναι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ζητάω μία μηνιαία αποζημίωση 2.900 περίπου ευρώ που θα προστεθούν σε αυτά που ήδη και εμείς δίνουμε γιατί φυσικά δεν είναι τόσα τα έξω της Μύρτως, είναι περισσότερα. Θέλουμε να έχει μια αξιοπρεπή ζωή, μια ζωή έτσι όπως πρέπει με τις θεραπείες της, με τα φάρμακά της, με τα πάντα της» αναφέρει η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου.

Μυρτώ της Πάρου: «Έκανα αγώνα αυτό το παιδί να γεννηθεί γερό»

Η 15χρονη Μυρτώ

«Δεν δέχομαι το παιδί μου να ”σαπίζει” σε ένα κρεβάτι όντας τώρα 24 ετών και πριν 15 ετών. Σε καμία περίπτωση δεν το δέχομαι. Γιατί; Γιατί έκανα αγώνα αυτό το παιδί να γεννηθεί γερό και κανείς δεν το ξέρει. Δεν γεννήθηκε τυχαία ούτε αυτό ούτε το προηγούμενο. Έκανα πάρα πολλές προσπάθειες, πήρα πάρα πολλά φάρμακα εις γνώσιν μου και κινδύνευσα. Και όλα αυτά γιατί; Για να κάνω ένα παιδί γερό, γιατί είχα κάνει ένα παιδί άρρωστο και πέθανε» επισημαίνει χαρακτηριστικά με τρεμάμενη φωνή.

«Δεν δέχομαι λοιπόν το ότι θα αφήσω αυτό το παιδί άρρωστο, να ”σαπίσει” σε ένα κρεβάτι με τίποτα και για κανέναν λόγο πόσο μάλιστα γιατί είναι άδικο, πολύ άδικο» λέει η μητέρα της 24χρονης που δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια.

«Νιώθω ότι υφίσταμαι ρατσισμό εκ μέρους του κράτους. ”Υφίσταμαι ρατσισμό” έτσι όπως το λέω. Αν το παιδί μου ήταν πρόσφυγας θα είχε πολύ διαφορετική αντιμετώπιση. Το πιστεύω ακράδαντα. Δεν είμαι ρατσίστρια σε καμία των περιπτώσεων, εάν ήμουν θα είχα κάνει ανάλογες δηλώσεις. Δεν μιλάω για τις αντιμετωπίσεις που γίνονται ”τα ελάτε από εδώ, ελάτε εκεί να σας μιλήσουμε”. Αυτό με αφήνει παγερά αδιάφορη. Μιλάω για το πρακτικό κομμάτι για το διά ταύτα» εξηγεί.

«Λυπάμαι που η Μυρτώ γεννήθηκε Ελληνίδα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε πρόνοια ούτε τίποτα» αναφέρει η μητέρα της 24χρονης κλείνοντας.

Η Μυρτώ της Πάρου

«Μυρτώ θα είμαι η φωνή σου»

«Μυρτώ μου, αύριο στις Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 10:00 πμ θα είμαι η φωνή σου στο Συμβούλιο της Επικράτειας» έγραψε η μητέρα της Μυρτώς στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την Κυριακή καλώντας όσους την αγαπούν να είναι εκεί, κοντά της.

«Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτό το ΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και αν η ΜΥΡΤΩ ανοίξει το δρόμο και σε άλλους θα σκέφτομαι ότι ο Θεός έχει λόγο που επιτρέπει να γίνονται κάποια πράγματα» συμπλήρωσε.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή της

Μυρτώ μου !αύριο στις Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 10:00πμ θα είμαι η φωνή σου στο συμβούλιο επικράτειας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ…

Posted by Maria Kotrotsou on Sunday, October 3, 2021