Ένα ξέσπασμα σαλμονέλας από μια άγνωστη πηγή τροφής έχει εξαπλωθεί σε συνολικά 29 πολιτείες των ΗΠΑ, προειδοποιούν οι αξιωματούχοι υγείας.

Το ξέσπασμα έχει επηρεάσει σχεδόν 280 ανθρώπους και περισσότερα από 10 άτομα έχουν νοσηλευτεί, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), με την τελευταία ενημέρωση να εκδίδεται στις 23 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος από το ξέσπασμα αυτό που εξαπλώνεται ταχύτατα, σύμφωνα με τα CDC.

Η υπηρεσία δημιούργησε και έναν χάρτη, ο οποίο δείχνει πού ζουν οι άνθρωποι που έχουν επηρεαστεί από το ξέσπασμα αυτό της σαλμονέλας.

Χάρτης με τα περιστατικά σαλμονέλας που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη NY Post, στο Τέξας καταγράφονται οι περισσότερες αναφορές για ανθρώπους που έχουν νοσήσει -81- και ακολουθούν το Ιλινόις και η Βιρτζίνια, οι οποίες έχουν καταγράψει 23 και 22 περιστατικά αντίστοιχα.

Η Μινεσότα με 19 περιστατικά και η Μασαχουσέτη με 10 συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των πολιτειών με τα περισσότερα κρούσματα.

Ωστόσο, τα CDC προειδοποίησαν ότι ο χάρτης αυτός μπορεί να μην αντιπροσωπεύει όλες τις περιπτώσεις «διότι πολύ άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς να χρειαστούν ιατρική βοήθεια και δεν εντοπίζονται με σαλμονέλα».

Δεν έχουν εντοπίσει «κάποιο τρόφιμο που συνδέεται με την ασθένεια»

Οι αξιωματούχοι σε αρκετές πολιτείες συγκεντρώνουν στοιχεία στο πλαίσιο μιας έρευνας σχετικά με το ξέσπασμα αυτό. Τα CDC πρόσθεσαν πως οι αξιωματούχοι συγκεντρώνουν και ελέγχουν τρόφιμα από εστιατόρια «όπου άνθρωποι που νόσησαν έφαγαν», αλλά δεν έχουν εντοπίσει ακόμη «κάποιο τρόφιμο που συνδέεται με την ασθένεια».

Στην τελευταία τους ενημέρωση, τα CDC ανέφεραν ότι ένα στέλεχος βρέθηκε σε μια κούπα που περιείχε κόλιανδρο και λάιμ – παρόλο που το δοχείο περιείχε κάποια στιγμή κρεμμύδια, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να εντοπιστεί η πηγή.

«Επειδή πολλά τρόφιμα υπήρχαν στο δοχείο και στο δείγμα που ελέγχθηκε, δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε ποιο τρόφιμο ήταν μολυσμένο», σημείωσαν.

Κάθε χρόνο, το βακτήριο προκαλεί περίπου 1,35 λοιμώξεις, 26.500 νοσηλείες και 420 θανάτους σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα CDC. Οι περισσότεροι που μολύνονται με το βακτήριο παρουσιάζουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας (διάρροια, κοιλιακό πόνο, εμετούς, πυρετό). Πρόκειται για συχνό νόσημα που μεταδίδεται συνήθως με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.