Οργανισμοί, εταιρείες, εκπαιδευτικά ιδρύματα συμμετέχουν στην ετήσια γιορτή βιώσιμης κινητικότητας με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση που διοργανώνεται σήμερα για 5η χρονιά, στην παραλία της Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Μάλιστα εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες, όπου drones μετέφεραν μέχρι και ηλεκτρικά πατίνια.

Στο “Voltάρω 5” παρουσιάζονται επιβατικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πρωτοποριακά μοντέλα από ηλεκτρικά ποδήλατα, scooters και πατίνια και για πρώτη φορά ηλεκτρικό λεωφορείο, επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα ελληνικής κατασκευής με ειδικές προσαρμογές για άτομα με αναπηρίες και οι επισκέπτες ενημερώνονται για τις ενεργειακές δυνατότητες των ηλεκτρικών φορτιστών.

«Κάθε χρόνο αυτή η γιορτή που διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος γίνεται και μεγαλύτερη. Είμαστε εδώ με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ηλεκτροκίνητα πατίνια, με drones, με μέσα όλων των ειδών για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο, στους πολίτες και στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας ότι ξημερώνει μία διαφορετική ημέρα, πιο φιλική στο περιβάλλον» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τι απόλαυσαν οι Θεσσαλονικείς

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη μεταφορά από αέρος ηλεκτρικών πατινιών στον χώρο της παραλίας, στον υπαίθριο χώρο δίπλα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη βοήθεια drones στο πλαίσιο παρουσίασης της έξυπνης “πράσινης” πρακτικής που ήδη εφαρμόζεται συστηματικά σε άλλες χώρες.

Πατίνια στον... αέρα της Θεσσαλονίκης

Επιπλέουν έχουν την ευκαιρία να κάνουν test drive με ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα και “να γράψουν” χιλιόμετρα στα 50 spin bikes. Το χρηματικό αντίτιμο για την ενέργεια που θα συγκεντρωθεί θα αποδοθεί στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης “Άλμα Ζωής”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που ολοκληρώνεται στις 20:00 πραγματοποιούνται διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες κατασκευών από μεταχειρισμένα υλικά, με στόχο, εκτός από την ψυχαγωγία, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις καλές πρακτικές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.