Ξεκίνησε σήμερα την ιστοσελίδα www.opengov.gr/ypes η δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους για την Κάρτα του Πολίτη η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση η Κάρτα Πολίτη δεν θα υποκαθιστά απλά το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, αλλά θα αποτελεί κρίσιμο μέσο για την αποτελεσματικότερη, φιλικότερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Δημόσια Διοίκηση.

Η καθιέρωση της Κάρτας θα διευκολύνει την ευρύτατη ανάπτυξη υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για κάθε πολίτη της χώρας και θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ταχύτητας και της ασφάλειας των υπηρεσιών που παρέχονται στον πολίτη.

«Γνωρίζουμε τις ευαισθησίες και τις επιφυλάξεις που ήδη έχουν εκφραστεί από πολίτες και φορείς. Γνώμονας μας στο σχεδιασμό, τη διαμόρφωση και την υλοποίηση της Κάρτας Πολίτη είναι η απαρέγκλιτη προσήλωσή μας στην προστασία των δικαιωμάτων, των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών», επισημαίνει ο υπουργός.

Αναλυτικά για τη δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα: http://www.opengov.gr/ypes/?p=863