« Ο σεισμός είχε μέγεθος 3, 7 ρίχτερ και επίκεντρο την Μεταμόρφωση» μας λέει για το σεισμό που χτύπησε την Αθήνα στις 13.08 ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα γαι το αν πρόκειται για ανησυχητικό γεγονός ή όχι, αλλά όπως σημείωσε ο κος Τσελέντης, βάση της εμπειρίας του και της εκτίμησής του ο ίδιος δε θεωρεί πως πρόκειται για τέτοιο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε εστιακό βάθος 14,8 χλμ και έγινε αισθητός σε όλο το λεκανοπέδιο

Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ έδωσε το ίδιο μέγεθος και τοποθέτησε το επίκεντρο του στον κόμβο της Κηφισίας. Όπως μας είπε ο ίδιος: « Πρόκειται για σεισμό που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Αθήνα. Το εστιακό του βάθος ήταν πολύ χαμηλό και η δράση του μέσα στον αστικό ιστό. Αυτό είχε κάποιο καιρό να συμβεί- αν και υπάρχουν αρκετοί μικροσεισμοί, οι οποίοι όμως δεν γίνονται αισθητοί στην Αττική, τον τελευταίο καιρό. Για την ώρα δε φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε ακόμα για τα πλήρη χαρακτηριστικά του. Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να σχετίζεται με απόληξη του ρήγματος της Πάρνηθας αλλά αυτό δεν είναι κάτι το αρνητικό. Σε κάθε περίπτωση, το παρακολουθούμε στενά».