Πέντε νέα έργα σε τέσσερα λιμάνια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, συνολικού προϋπολογισμού 592.000 ευρώ εντάχθηκαν από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2014 του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Τα έργα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, αφορούν επισκευές – συντηρήσεις και βελτιώσεις – ανακατασκευές στα λιμάνια της Σούδας, της Σκάλας Παλαιόχωρας, του Καβονησίου Κισάμου και της Γαύδου.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν: Διαμόρφωση πεζοδρομίου ανατολικής παραλίας Παλαιόχωρας, καθαρισμός λιμενολεκάνης αγκυροβολίου Γαύδου, επισκευές – κατασκευές οδοστρώματος στο λιμάνι Σούδας, αποκατάσταση υποσκαφών ράμπας εξυπηρέτησης πλοίων στη «Σκάλα» Παλαιόχωρας ,επισκευή και συντήρηση κτιρίου λιμενικού σταθμού Κισάμου.

Τα έργα θα δημοπρατηθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου, τα πέντε αυτά έργα έρχονται να προστεθούν στα οκτώ έργα συνολικού προϋπολογισμού 841.000 ευρώ που εντάχθηκαν από το Λιμενικό Ταμείο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013 του υπουργείου Ναυτιλίας και στα δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 190.000 που εντάχθηκαν στο ίδιο πρόγραμμα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των 15 συνολικά έργων που εκτελούνται και προγραμματίζονται για τα λιμάνια των Χανίων είναι 1.623.000 ευρώ και με αυτά όταν ολοκληρωθούν αναβαθμίζονται οι λιμενικές υποδομές σε όλα τα λιμάνια της περιοχής, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Μπροκαλάκης.