Για τα νέα μέτρα που θα αφορούν την πανδημία του κορονοϊού μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αφήνοντας «ανοιχτό παράθυρο» για επαναφορά της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

«Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο.

Ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί, κι αυτό είναι άδικο» ανέφερε ο κ. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας πχ ψώνια εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα όπως περιορισμός ατόμων μάσκα.

Όσοι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 – 2 φόρες την εβδομάδα από το Σεπτέμβριο και μετά με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή.

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουμε ένα νέο γενικό lockdown.