Ένα απίστευτο μπάχαλο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ώρες σχετικά με τις λίστες διασωθέντων και επιβαινόντων του Norman Atlantic. Αρνητικοί πρωταγωνιστές σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου είναι οι Ιταλοί οι οποίοι τώρα πλέον υποστηρίζουν ότι στο πλοίο βρίσκονταν 458 και έχουν διασωθεί 427.

Χθες, ωστόσο, οι Αρχές της γειτονικής χώρας είχαν ενημερώσει πως στο Norman Atlantic επέβαιναν 478 άνθρωποι, 422 επιβάτες και 56μελες πλήρωμα! Πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσαν πως έκαναν… λάθος και σημείωσαν πως οι επιβαίνοντες ήταν 458 και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 427 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τα 56 μέλη του πληρώματος και έχουν μεταφερθεί στην ξηρά ή σε άλλα πλοία!

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, λοιπόν, οι αγνοούμενοι είναι 23 αλλά την ίδια ώρα ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών ζήτησε οι… αριθμοί των επιβαινόντων, των αγνοουμένων και των διασωθέντων να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη!

Την ίδια στιγμή οι ελληνικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι διασωθέντες είναι 432 αλλά ανεβάζουν τον αριθμό των αγνοουμένων στους 41.

Σε όλο αυτό το μπάχαλο έρχεται να προστεθεί και Η ενημέρωση από την εταιρία ΑΝΕΚ (που εδώ και μερικούς μήνες είχε ναυλώσει το πλοίο για να κάνει το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντεζι) και η οποία δεν είναι αυτή που θα περίμεναν πολλοί. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι οι ελληνικές αρχές ζήτησαν, για πρώτη φορά, στην επόμενη ενημέρωση που θα γίνει, να παραστεί και εκπρόσωπός της!

Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει για το λόγο αυτό εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ να δώσει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο.

Στέλεχος της εταιρείας που είχε μιλήσει νωρίτερα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για 471 επιβαίνοντες (418 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα) και δεν απέκλεισε κάποιοι να μην μπήκαν στο πλοίο για κάποιο λόγο.