Για την κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας το διάστημα γύρω από το Δεκαπενταύγουστο αλλά και για την τρίτη δόση εμβολιασμού μίλησε το πρωί της Παρασκευής (13/8) στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης.

«Για την τρίτη δόση γίνονται ακόμα συζητήσεις» επισήμανε, τονίζοντας ότι τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα εθελοντών, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, που συμμετείχαν σε μελέτες και θα ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που νόσησαν. Πάντως, όπως υπογράμμισε οι πρώτοι που θα κάνουν τρίτη δόση είναι οι υγειονομικοί.

Αναφερόμενος στη λήψη νέων μέτρων ο κ. Λουκίδης είπε πως σίγουρα το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για αυξημένα μέτρα προστασίας. Επομένως, σε οποιοδήποτε σύμπτωμα ή ακόμα και προληπτικά πρέπει να έχουμε μια παρατήρηση 4-5 ημερών, κατά τη διάρκεια και μετά τις διακοπές.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μετά την εβδομάδα του 15αύγουστου, ίσως έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό περιστατικών. «Είναι αδύνατο να μη γίνουν εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επίσης, θα αυξηθούν και οι ΜΕΘ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκίδης.

Και πρόσθεσε: «Χθες, είχαμε την ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας και την έρευνα της ανοσογονικότητας και της ασφάλειας σε παιδιά 12-17 ετών», που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ανήλικους.

Καταλήγοντας, ο καθηγητής ανέφερε ότι έχουμε χάσει πάνω από 13.000 ανθρώπους, ενώ στην ερώτηση αν θα ξαναγίνει Lockdown, απάντησε πως θα έχουμε ένα φθινόπωρο με όλες τις δραστηριότητες ανοιχτές, εκτός αν ξεφύγει το γεγονός σε μεγάλο βαθμό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber