Υπό κατάληψη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων, από ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι αρνούνται να βγουν από το κτίριο, σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Η κατάληψη εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση), που διεξαγόταν στον 4ο όροφο του κτιρίου.

Συνδικαλιστικά στελέχη ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πληροφορήθηκαν την κατάληψη, ενώ η συνεδρίαση της συγκεκριμένης παράταξης ήταν σε εξέλιξη και μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν ενημέρωση για τα αιτήματα των καταληψιών, αλλά σε λίγη ώρα αναμένεται κείμενο από τους αντιεξουσιαστές.

Τα ίδια στελέχη ανέφεραν, επίσης, ότι δεν υπήρξε εμπλοκή με τη φρουρά του κτιρίου ούτε έχουν αναφερθεί φθορές, ενώ το στέλεχος της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, σε δηλώσεις του στο «Κόκκινο» τόνισε ότι δεν έχει ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας και δεν πρόκειται η αστυνομία να επέμβει αν δεν ζητηθεί από την Συνομοσπονδία, αφού πρόκειται για ιδιωτικό χώρο.

Φωτορεπορτάζ : Γιάννης Κέμμος