Υπέρ του δικαιώματος του Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει τάχθηκε ο δήμαρχος Στυλίδας και επικεφαλής της «Τελείας» Απόστολος Γκλέτσος.

Σε συνέντευξή του στο lamiareport ο κ. Γκλέτσος τόνισε ότι ο Ρωμανός δεν θα σωφρονιστεί καλύτερα αν του αφαιρέσουν το δικαίωμα να σπουδάσει.

«Σωφρονίζουμε κάποιον για να κερδίσει η κοινωνία και ο ίδιος. Αυτό το παιδί και όλες αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να σπουδάσουν. Δεν θα σωφρονιστεί καλύτερα αν του αφαιρέσουν το δικαίωμα να σπουδάσει. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός σωφρονισμός το κράτος, η πολιτεία να του πει, ναι, σπούδασε, τέλειωσε με τη φυλακή και βγες» είπε.

«Ζει μόνο με νερό, είναι λάθος αυτό το οποίο λέγεται, διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έχει λάβει οποιαδήποτε υγρή τροφή, δεν έχει βάλει ορό, ούτε και θα βάλει» είπε νωρίοτερα σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού Φραγκίσκος Ραγκούσης. «Είναι ένα βαρύ κατασταλτικό μέτρο εάν το δούμε από την ουσία του, με το οποίο λένε ότι σε χτίζουμε μέσα στη φυλακή, σου βάζουμε μια τηλεόραση για να σπουδάζεις και να μιλάς αργότερα με την οικογένειά σου, δεν χρειάζεται να βγεις. Δεν είναι αυτή η έννοια του φρονηματισμού αυτή» πρόσθεσε.