Σε ανακατάληψη του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας, προχώρησαν σήμερα ομάδες αντιεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης στο απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που γινόταν σήμερα το μεσημέρι έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος, κάποιοι κατάφεραν να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο και να μπουν μέσα στο κτίριο.

Ας σημειωθεί ότι στις αρχές του Αυγούστου του 2013, έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας είχε εκκενωθεί το κτίριο του πρώην παραρτήματος, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, για αρκετά χρόνια

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα, ομάδες αντιεξουσιαστών που είχαν συγκεντρωθεί στο πρώην παράτημα, έκαναν πορεία σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό. Κατά την διάρκεια της πορείας δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ μετά το τέλος της κινητοποίησης οι αντιεξουσιαστές επέστρεψαν στο κτίριο του πρώην παραρτήματος, όπου και παραμένουν.

Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης βρίσκονται σε ετοιμότητα διμοιρίες ΜΑΤ, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ασφάλειας, καθώς και πυροσβεστικές δυνάμεις.