SOS έχει σημάνει στην Κρήτη λόγω της αύξηση που παρουσιάζεται στα κρούσματα κορονοϊού αλλά και στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία.

Η μετάλλαξη Delta σαρώνει το νησί και μολύνει ανεμβολιάστους αλλά και εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 23 ασθενείς (με τους 5 να είναι στις ΜΕΘ) οι οποίοι έχουν προσβληθεί από κορονοϊό ενώ στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 20 άτομα με τους περισσότερους να είναι ανεμβολίαστους.

Διοίκηση Βενιζελείου: Εισαγωγές ασθενών που δεν έχουν εμβολιαστεί

«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται και άτομα νέα όπως 25χρονοι και 30χρονοι. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορεί να νοσήσουν αλλά δεν θα χρειαστεί να νοσηλευτούν. Αντίθετα, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν πολύ πιο σοβαρά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost η αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζελείου, Ελευθερία Κωστάκη τονίζοντας πως οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

«Από τους 20 ασθενείς κανείς δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος. Για την ακρίβεια οι 12 είναι ανεμβολίαστοι, οι 7 έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ ένας έλαβε και τις δύο δόσεις αλλά κόλλησε κορονοϊού δύο μέρες μετά τη δεύτερη δόση» επεσήμανε η κ. Κωστάκη ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως «η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως πρέπει να εμβολιαστούν και όταν εμβολιαστούν να προσέχουν για δεκαπέντε ημέρες μέχρι να πετύχουν την ανοσία τους».

Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Οι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι

«Στο νοσοκομείο έχουμε αυτή τη στιγμή 18 ασθενείς στην κλινική του κορονοϊού, 2 παιδιά στη μονάδα κορονοϊού για παιδιά και 5 στις ΜΕΘ», επεσήμανε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης Γεώργιος τονίζοντας πως ο νεότερος ασθενής είναι 38 ετών και ο μεγαλύτερος είναι 90 χρόνων.

«Όλοι οι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι ενώ μόνο οι δύο έχουν λάβει την μία δόση γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό όσοι όλοι να πάνε να εμβολιαστούν για να προστατέψουν τόσο εκείνους όσο και τους γύρω τους», ανέφερε.

Σήμερα (21/7) σε όλη την Κρήτη νοσηλεύονται συνολικά 98 ασθενείς με τους 91 να είναι σε κλινικές covid, οι 7 σε ΜΕΘ με τους 5 να είναι διασωληνωμένοι.

Οι νοσηλείες στα υπόλοιπα νοσοκομεία:

  • Νοσοκομείο Χανίων: 19 ασθενείς, 18 στην κλινική covid και 1 στη ΜΕΘ.
  • Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 26 ασθενείς, 25 στην κλινική covid και 1 στη ΜΕΘ.
  • Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 2 ασθενείς στην κλινική covid.
  • Νοσοκομείο Σητείας: 3 ασθενείς στην κλινική covid.
  • Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 3 ασθενείς στην κλινική covid.
  • Το νοσοκομείο Νεάπολης είναι «άδειο» από περιστατικό κορονοϊού.