Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο στο Βόλο καθώς όπου έχουν εντοπιστεί 10 κρούσματα κορονοϊού – τα πέντε σε φιλοξενούμενος και τα τέσσερα σε εργαζόμενους – την τελευταία περίοδο.

Μάλιστα, μία γυναίκα 80 ετών, φιλοξενούμενη της δομής, έχει μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο, κατόπιν εντολής του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Οι υπόλοιποι είναι σε καραντίνα, σε όροφο Covid, εντός του Ιδρύματος. 

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου, Παύλος Πάνου κατήγγειλε ότι το 70% των εργαζομένων αρνείται να εμβολιαστεί, κατά την ίδια πηγή. «Η διασπορά έγινε σίγουρα από εργαζόμενο. Το ίδρυμα όπως βλέπετε είναι κλειστό σε όλους. Δεν υπάρχει ούτε επισκεπτήριο, ούτε κάτι τέτοιο που θα μπορούσε να μεταφερθεί ο ιός. Άρα σίγουρα έγινε από εργαζόμενο», τόνισε ο ίδιος.

Αντίθετα, το σύνολο των 100 ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στη δομή έχει εμβολιστεί πλήρως, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Ως προς τα κρούσματα στους εργαζόμενους, τοπικά Μέσα ανέφεραν χθες, πως ένα μέλος του προσωπικού είχε νοσήσει και είχε κάνει την 1η δόση του εμβολίου, καθώς και ότι άλλη εργαζόμενη είχε νοσήσει και δεν είχε εμβολιαστεί. Οι άλλες δυο εργαζόμενες ήταν ανεμβολίαστες δίχως να έχουν νοσήσει στο παρελθόν. Οι θετικοί στην Covid-19 εργαζόμενοι έχουν τεθεί εκτός εργασίας, όπως και οι στενές επαφές τους.