Διόλου ευκαταφρόνητη δεν είναι η αύξηση των νεκρών και των κρουσμάτων στην Ινδία. Χθες (29.06) το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 817 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 45.951 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Παρά την όχι ευκαταφρόνητη αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με τον αριθμό της προηγουμένης (+8.300 και πλέον), τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το υπουργείο τις τελευταίες ημέρες μοιάζουν να δείχνουν ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού βρίσκεται σε καθοδική τροχιά.

Ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα της Ασίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 398.454 νεκρούς σε σύνολο 30,3 εκατ. μολύνσεων και πλέον, με βάση τα επίσημα δεδομένα, τα οποία ωστόσο ειδικοί χαρακτηρίζουν υποτιμημένα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το Reuters.

Αυτός είναι ο δεύτερος υψηλότερος αριθμό μολύνσεων στον πλανήτη, πίσω από αυτόν στις ΗΠΑ, και ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Βραζιλίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.