Τον χώρο στον οποίο θα στεγαστούν οροθετικοί, χρήστες ναρκωτικών και, ενδεχομένως, άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ψάχνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), όπως αποκάλυψε η αντιδήμαρχος Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση προγράμματος για την αντιμετώπιση στρεβλών αντιλήψεων και τοποθετήσεων για τον HIV/AIDS, το οποίο υλοποιούν ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», η PRAKSIS και το Κέντρο Ζωής, με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Η κ. Στρατηγάκη, επίσης, εμφανίσθηκε ανοιχτή στο δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), ο οποίος περιλαμβάνει ρήτρα διάκρισης κατά των οροθετικών αστέγων.

Ο διευθυντής της «Θετικής Φωνής» Γιάννος Λιβανός, αναφερόμενος το πρόγραμμα, είπε ότι θα συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών κι αυτό θα βοηθήσει όλους «να συνεργαζόμαστε για να προασπίσουμε τα δικαιώματα των οροθετικών».

Η υπεύθυνη Διεκδίκησης Δικαιωμάτων της PRAKSIS Μαριανέλα Κλώκα τόνισε πως όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι άλλο HIV και άλλο AIDS και επισήμανε ότι οι λάθος πληροφορίες οδηγούν σε λάθος συμπεριφορές, που δύσκολα αλλάζουν με τα χρόνια.

Ο διευθυντής του Κέντρου Ζωής Νίκος Στεργίου επεσήμανε ότι στόχος θα πρέπει να παραμείνει η ανάδειξη της γνώσης μπροστά από το φόβο.