Την διαβεβαίωση πως τα έργα της Πανεπιστημιούπολης θα υλοποιηθούν έκανε σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

«Δεν τίθεται θέμα Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας. Ό, τι έχει προγραμματιστεί θα υλοποιηθεί. Έχουμε μεγάλη ανηφόρα μπροστά μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε τον κατήφορο που κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν» δήλωσε.

Όπως είπε, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο σύνολό του, αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα περιφερειακή αρχή, κάνοντας επίσης ιδιαίτερη αναφορά στις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση της μελέτης του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας στο κτίριο της «Αγίας Όλγας», επισημαίνοντας δε πως το όλο ζήτημα του Πανεπιστημίου είναι πολιτικό.

«Όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι πρότασή του είναι η άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου και της προοπτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, αναφέρθηκε ο προϊστάμενός της Χαράλαμπος Κιουρτσίδης. Επισήμανε ότι υποβλήθηκαν δύο προτάσεις η Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης προϋπολογισμού 49,5 εκατ. ευρώ και η Πανεπιστημιούπολη Φλώρινας προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ και η διαδικασία αξιολόγησης τους βρίσκεται σε εξέλιξη, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη Νοεμβρίου. Ο κ. Κιουρτσίδης κατέληξε πως δεν τίθεται θέμα για την προτεραιότητα της Πανεπιστημιούπολης έναντι άλλων έργων από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς, όπως ανέφερε, το Πανεπιστήμιο αποτελεί τη ναυαρχίδα των έργων που σχεδιάζονται για τη νέα προγραμματική περίοδο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.