«Ο Πειραιάς δέχεται και φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατομμύρια πολιτών από κάθε γωνιά της γης. Έννοιες όπως η φιλοξενία, η ειρηνική συνύπαρξη και η αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών είναι συνυφασμένες με την πόλη μας», δήλωσε το πρωί ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας προς τους δρομείς της παγκόσμιας εθελοντικής λαμπαδηδρομίας, που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ έτρεξαν με τη δάδα της Ειρήνης μέχρι το Δημοτικό Θέατρο.

Η αποστολή των αθλητών επισκέφτηκε το δημαρχείο Πειραιά, όπου τους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα. Ο επικεφαλής των δρομέων της πανευρωπαϊκής διαδρομής του «Peace Run», κ. Ντιπαβάγιαν μίλησε για τη σημασία και το μήνυμα της παγκόσμιας αυτής λαμπαδηδρομίας.

«Είμαστε ευγνώμονες που δεχτήκατε να κρατήσετε τη δάδα της Παγκόσμιας Πορείας για την Ειρήνη. Τη φλόγα αυτή έχουν κρατήσει στη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας τής λαμπαδηδρομίας εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Νέλσον Μαντέλα, η Μητέρα Τερέζα και πολλοί ακόμα παγκόσμιοι ηγέτες», τόνισε ο κ. Ντιπαβάγιαν.

Η Πορεία για την Παγκόσμια Ειρήνη είναι μια παγκόσμια λαμπαδηδρομία από εθελοντές που επιχειρούν να προωθήσουν τη διεθνή φιλία και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών. Θεσμοθετήθηκε το 1987 και στη διάρκεια αυτών των χρόνων έχει περάσει από περισσότερα από 100 κράτη σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, το πανευρωπαϊκό τμήμα της Παγκόσμιας Πορείας Ειρήνης ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, έχοντας διασχίσει 24.000 χιλιόμετρα, σε 49 ευρωπαϊκές χώρες.