Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Άνδρο, ενώ με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα στην περιοχή Ρέματα έχει πάρει διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση, ενώ συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, για αυτό με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μεταφέρθηκε στην Άνδρο και δεύτερο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, ενώ στις 13.00 αναχώρησε πλοίο από την Ραφήνα, το οποίο μίσθωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να μεταφέρει 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από την Αθήνα.

Έτσι, συνολικά θα επιχειρούν στην πυρκαγιά 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα (ένα του ΠΣ και ένα του Στρατού).

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές με δικά τους οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως διευκρινίστηκε δεν απειλούνται άμεσα μέχρι στιγμής οι οικισμοί Ρέματα και Ατένι που εκκενώθηκαν νωρίτερα, ωστόσο οι κάτοικοι παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.