Στα όρια τους είναι τα νοσοκομεία της Αττικής λόγω των αυξημένων περιστατικών με κορονοϊού που χρειάζεται να νοσηλευτούν. Δύο μάλιστα άτομα τις τελευταίες ημέρες έχασαν τη ζωή τους στο Λαϊκό Νοσοκομείο ενώ περίμεναν να μπουν στην Εντατική και δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι.

«Η κατάσταση είναι δραματική» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 νοσηλευτής της κλινικής Covid του νοσοκομείου Λαϊκό.

«Έχουμε 90 κρεβάτια. Ξεκινήσαμε με πολύ λίγα κρεβάτια ανοιχτά για εφημερία, μόνο 26. Αυτή τη στιγμή έχουν υπερκαλυφθεί και υπάρχουν οκτώ με εννέα φορεία εντός των κλινικών Covid» είπε εξηγώντας πως υπάρχουν δύο διασηλωνώμενοι.

Παράλληλα ο κ. Ορφανός απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για κρεβάτια Εντατικής. «Οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν. Το προσδόκιμο ζωής είναι διαφορετικό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» υπογράμμισε.

«Υπάρχει εγκληματική ολιγωρία και αμέλεια. Δίνουμε τη μάχη πάνω από τις δυνατότητές μας. Είμαστε ένα βήμα πριν την κατάρρευση» δήλωσε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, κ. Αντωνόπουλος καταγγέλλοντας ότι δύο ασθενείς με covid-19 τις τελευταίες δέκα ημέρες έχασαν τη ζωή τους στο Λαϊκό Νοσοκομείο, περιμένοντας για μια κενή κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Με ράτσα δεν μπορούμε να πούμε πως ο ασθενής τη δύσκολη στιγμή της ζωής του βρίσκει αυτό που πρέπει. Να ανοίξει ο ιδιωτικός τομέας εδώ και τώρα. Ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας» δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος.