Έξι σενάρια για το τι κρύβει ο τάφος της Αμφίπολης

Χαμηλούς τόνους κρατούν οι αρχαιολόγοι


ΕΛΛΑΔΑ
10:58
15/08/2014
Έξι σενάρια για το τι κρύβει ο τάφος της Αμφίπολης
67
loading

Τα σενάρια για το τι κρύβει ο λαμπρός τάφος της Αμφίπολης δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα, αν και οι αρχαιολόγοι που μετέχουν στην ανασκαφή κρατούν χαμηλούς τόνους.

Έξι είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τα επικρατέστερα σενάρια, αν και το καθένα από αυτά παρουσιάζει τα... προβλήματά του:

1. Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Αν και δεν υπάρχει καμία ιστορική πηγή που να το υποστηρίζει, οι θιασώτες αυτής της θεωρίας επικαλούνται τον πόθο της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδας, να μεταφέρει το ταριχευμένο σώμα του γιου της στη Μακεδονία. Ωστόσο, ακόμη και εάν το πετύχαινε υποθετικά αυτό, είναι βέβαιο πως δε θα επέλεγε την Αμφίπολη για την ταφή του μονάκριβου γιου της.

2. Τάφος της Ρωξάνης: Μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 323 π.Χ. στη Βαβυλώνα, η σύζυγός του Ρωξάνη και ο γιος τους Αλέξανδρος Δ' οδηγήθηκαν στη Μακεδονία, όπου με εντολή του βασιλιά Κάσσανδρου φυλακίστηκαν στην Αμφίπολη και στη συνέχεια εξοντώθηκαν. Ωστόσο, ο Λέοντας στην κορυφή του ταφικού τύμβου δε συνάδει με μία γυναίκα, ακόμη κι αν αυτή είναι η σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

3. Τάφος του Αλέξανδρου Δ': Ο 13χρονος γιος του Μεγάλου Αλεξάνδρου δολοφονήθηκε μαζί με τη μητέρα του Ρωξάνη στην Αμφίπολη, με εντολή του Κάσσανδρου, που φοβήθηκε μην απολέσει το θρόνο της Μακεδονίας. Ο τάφος στο λόφο Καστά θα μπορούσε να ανήκει στο μικρό Αλέξανδρο. Ωστόσο, η Αρχαιολογία υποστηρίζει επίσημα πως ο τάφος του ανακαλύφθηκε το 1979 στη Βεργίνα από τον αρχαιολόγο Μανώλη Ανδρόνικο.

4. Τάφος του Νεάρχου: Ο Νέαρχος υπήρξε ο επικεφαλής του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Ασία. Έζησε για χρόνια εξόριστος στην Αμφίπολη, αφού είχε πέσει σε δυσμένεια από το βασιλιά Φίλιππο, αλλά στη συνέχεια αποκαταστάθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο, που τον κατέστησε πολύτιμο συνεργάτη του. Τελευταία φορά μνημονεύεται το 313 π.Χ. ως σύμβουλος του Δημητρίου του Πολιορκητή, διαδόχου του Αλέξανδρου. Στη συνέχεια χάνονται τα ίχνη του.

5. Τάφος του Βρασίδα: Φημισμένος στρατηγός της Σπάρτης, διακεκριμένος για τις στρατηγικές του ικανότητες, κατάφερε το 424 π.Χ., στη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, να καταλάβει την Αμφίπολη από τους Αθηναίους. Σε μία αντεπίθεση των Αθηναίων, έχασε τη ζωή του κάτω από τα τείχη της πόλης, που τελικά διασώθηκε, με αποτέλεσμα να ταφεί με τιμές. Ωστόσο, η χρονολόγηση του τάφου του λόφου Κάστα δε συμπίπτει με την εποχή θανάτου του Βρασίδα.

6. Τάφος Αθηναίων οπλιτών: Μαυσωλείο ή κενοτάφιο προς τιμήν των 3.000 Αθηναίων οπλιτών που έχασαν τη ζωή τους στη Μάχη του Δραβήσκου (το 465 π.Χ. από Θράκες) στην προσπάθειά τους να προχωρήσουν προς το εσωτερικό και να καταλάβουν τα προσοδοφόρα χρυσωρυχεία του Παγγαίου. Η θεωρία αυτή επίσης δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από την εποχή κατασκευής του τάφου του λόφου Κάστα, ο οποίος χρονολογείται σχεδόν έναν αιώνα μετά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

67
σχόλια
 1. avatar Braindamaged

  Ψηφίζω Νέαρχο πρώτο φαβορί και Βρασίδα δεύτερο.

 2. avatar Lokidis

  Υπαρχει και εβδομο...

 3. avatar nik

  Ενα σεναριο ειναι σιγουρο. Οσοι Μεσσηνιοι δεν διοριστηκαν στο μουσειο της Ακροπολης θα τους διορισει εκει ο αντωνακης

 4. avatar totos

  ο ρομποκοπ με μυαλο.....να τα μας

  1. avatar ROBOCOP

   Το σχόλιο σου είναι και άσχετο με το θέμα αλλα και άστοχο!Οπως βλέπεις δεν είμαι εγω αυτός πο μπήκε να πουλήσει πνεύμα!Κατι ομοϊδεάτες σου ειναι!Βεβαια αυτο το κολπακι των αριστερών να το παίζουν δήθεν διανοιες ειναι παλιό και έχει ξεθυμανει πια!Πρεπει να βρείτε κανένα καινούργιο!

   1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

    Μιλάει το παλικάρι που όταν ήταν παιδί δε διάβαζε Αλμανάκο, γιατί νόμιζε ότι είναι "Αλβανάκο".

    1. avatar ROBOCOP

     Τέτοια γράφετε ελληνοφωνοι ρουληδες και μετά θεωρείτε παράλογο τον κόσμο που σας ταράζει στις αρνητικές!:/

 5. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

  Το μέγεθος της... ιδιωτείας του μέσου γαυγίτη: Σε άρθρο με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, μας κοπανάει πόσο "αιλυννας" είναι επειδή υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον τετραγωνάκια και το Thanatos που αντέχουν να συνδιαλέγονται με το πλαγκτόν της πνευματικής πυραμίδας.
  Κατά τα λοιπά, μπογιές και αυγά, που λέει και ο ρόμποκοπ, ο Δημοσθένης του ΝΒ, ο Κικέρωνας του διαδικτύου, ο Κίρκεγκωρ του [..] .

  1. avatar ROBOCOP

   ΩΧ!!!ΚΙ ΆΛΛΟΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΌΣ!!!:-) ΜΕΤΡΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ!!Κι άλλος που θεωρεί ότι βρίσκεται στην ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ!!!Ρουληδεσ και ελληνοφωνοι, προσεξτε μονο μην πεσετε απ την κορυφή της πυραμίδας γιατι μαζευτηκατε πολλοί εκει πάνω!!:-)

   1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

    Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ μίλησα για τον... πάτο της πυραμίδας, όχι για την κορυφή, εθνόπληκτε, τεστοστεναρισμένε και πιθανώς... σιδήρω τετμημένε ρομπΑκόπ...

    1. avatar ROBOCOP

     Εσυ τι συμπεράσματα βγάζεις που δεν προλαβαινεις να ανοίξεις το στόμα σου και σε μπουκωνουν οι αναγνώστες με 3 αρνητικές??Και μη μου πεις πάλι για πολλαπλούς λογαριασμούς!!Αν είχα, θα είχε 300 αρνητικές τωρα ο Χριστόφορος απο κάτω!

     1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

      Εγώ λέω ότι θα πρέπει να βάλεις αιρκοντίσιον κάτω από τον τενεκέ, γιατί έχεις ανεβάσει θερμοκρασία με τον ήλιο ντάλα και δε λειτουργεί το "ρετιρέ".

 6. avatar Christoforosd

  Καταρχήν θεωρώ ότι τα ΟΛΑ τα σχόλια που έχουν αναρτηθεί αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του επιπέδου μας σαν λαού. Το άρθρο αναφέρεται σε μία αρχαιολογική ανακάλυψη και κάποια σενάρια αναφορικά με την ταυτότητα του τάφου και ούτε ένας δεν έχει γράψει ένα σχετικό σχόλιο. Αλλά όπως είπα και στην αρχή, δυστυχώς αυτοί είμαστε ως νεοέλληνες. Ένας λαός βαθιά απαίδευτος, χωρίς ούτε καν μία υποτυπώδη μορφή μόρφωσης και εκπαίδευσης, οπού το μόνο που μας αρέσει και μπορούμε να κάνουμε είναι να μαιμουδίζουμε και να γρυλίζουμε ακριβώς όπως τα ζώα.
  Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο μου τον Robocop . Τι σε κάνει να πιστεύεις ρε παλικάρι μου ότι επειδή υπηρέτησες στις Ειδικές Δυνάμεις, είσαι αυτομάτως και περισσότερο Έλληνας από κάποιον που υπηρέτησε μάγειρας στην Σπάρτη. Και για να σε προλάβω και εγώ στις Ειδικές Δυνάμεις υπηρέτησα ('Έ Μ.Κ. Δράμας) αλλά δεν μπορώ να το θεωρήσω ότι έκανα και κάτι τρομερά σπουδαίο. Καλή μας νύχτα ελληνικέ λαέ...

  1. avatar ROBOCOP

   Βλεπω λες ότι γρυλιζουμε σαν ζώα!Προφανως εννοείς την λογομαχία μας!Αληθεια, ξέρεις γιατι η ρητορεία γεννήθηκε στην αρχαία ελλαδα??Γιατι οι αρχαίοι Ελληνες στις συγκεντρώσεις τους λογομαχουσαν!!Και με αυτη την τέχνη διδάσκονταν τρόπους για να επικρατούν στις λογομαχιες τους!Δεν μπορω να φανταστω οτι ενα ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΕΣ ΜΥΑΛΟ οπωσ εσυ δεν τα γνωριζει αυτα!!Μηπως θεωρεισ και τους αρχαίους Ελληνες ζώα??

   1. avatar Christoforosd

    Εάν θεωρείς αυτό που γίνεται μέσα σε ένα site εφάμιλλο (ωπ, συγγνώμη...παρόμοιο) με την τέχνη της ρητορείας τότε φίλε μου μάλλον δεν έχουμε και πολλά να συζητήσουμε. Και τους αρχαίους Έλληνες όχι, δεν τους θεωρώ ζώα τουναντίον μάλιστα (τουναντίον =το αντίθετο), απλά θεωρώ ότι εμείς οι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ καμία σχέση δεν έχουμε με τους προγόνους μας πέρα του κοινού γεωγραφικού προσδιορισμού (ότι κατοικούμε στα χώματα που κατοικούσαν και εκείνοι). Και είναι κατάντια μας ελλείψει δικών μας αξιόλογων επιτευγμάτων να κομπάζουμε για επιτεύγματα και κατορθώματα εκείνων. Αυτά από εμένα...και ότι κατάλαβες κατάλαβες..

    1. avatar ROBOCOP

     Φαντασου πόση ιστορία ξέρεις για να πιστεύεις ότι εμείς σημερα δεν ειμαστε Ελληνες και ειμαστε κάτι αλλο!Αντε να ανοίξεις κανένα βιβλίο πρώτα και μετά τα ξαναλέμε γρεκυλε!Και για να ξαναφτασουμε τους προγόνους μας σε επιτεύγματα αυτο που πρέπει να αλλάξει ειναι η παιδεία!Να γίνει εθνική και πατριωτική οπως ήταν τότε!Ετσι οπως ειναι τώρα που φτιάχνει εαυτουληδες και σταρχ.....στες χαιρω πολυ!......και ότι κατάλαβες, κατάλαβες!

     1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

      Βλέπουμε για μια ακόμα φορά, πως όσοι μιλάνε λογικά, πέφτουν και σπάνε τα μούτρα τους στο τείχος βλακείας που υψώνουν οι χρυσαυγίτες του site.

     2. avatar ROBOCOP

      Δεν ειναι ο κόσμος χρυσαυγητες καλο μου, ούτε εσυ λογικός οπως νομίζεις!Απλος εκπεμπεις στα ίδια μήκη κύματος με άλλους πέντε δέκα ελληνοφωνους, μισελληνες εδω μέσα και νομίζεις ότι οοοοολοι οι άλλοι ειναι παραλογοι!Περαστικα σου και......καλα μυαλά!:-)

     3. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

      Φίλε "αιλυννα" ρόμπΑκοπ, το "απλος" (άτονο;) που έγραψες, είναι επίθετο. Θες να μιλήσουμε καμιά μέρα για τα επιρρήματα; Περαστικά και εύχομαι το Σεπτέβρη, να καταφέρεις να περάσεις την Τρίτη Δημοτικού.

     4. avatar ROBOCOP

      Βρε τον άνθρωπο που προβληματίστηκε!!!Αν έβαλα τόνο στο απλός η όχι!!Δε μου λες, μη μου πεις και εσυ ότι ξέρεις τη λέξη "εφαμιλλο" σαν τον άλλον απο πάνω γιατι τότε είσαι κ εσυ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΓΝΩΣΕΩΝ!!!:) Εγω δηλαδη απορώ πως κοπροσκυλιαζετε νυχθημερόν εδω, χειμώνα-καλοκαίρι και δεν σας πήραν στη NASA

     5. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

      Αδιόρθωτος... το "απλώς" που ήθελες να πεις γράφεται με "ωμέγα" τενεκεδάκο. Μην μένεις στους τόνους.
      Όταν η Χρυσή Γαυγή έλεγε ότι θα μείνει στην Ιστορία, δεν εννοούσε ότι έπρεπε να μείνετε και στα υπόλοιπα μαθήματα.

    2. avatar ROBOCOP

     Παρατηρώ ότι εξακολουθεις να παριστάνεις το ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΟ ΜΥΑΛΟ, παρόλο που έπρεπε να είχες ήδη καταλάβει ότι καταντησες αηδία!Δεν μου λες, δεν βάζεις την κεφαλα σου σε μια ζυγαρια μαζι με το άλλο κατα φαντασιαν μεγάλο μυαλο απο κάτω, τον Thanatos ναι δούμε τελικά ποιος ειναι πιο μεγάλος κεφαλ.... (Ωπ συγνώμη...εγκέφαλος) απ τους δυο σας??

  2. avatar ROBOCOP

   Ωπ!!Κι άλλος ΠΑΡΑΜΟΡΦΟΜΕΝΟΣ!!! Το ότι υπηρέτησα την πατρίδα μου, με τη θέληση μου, στις ειδικες δυνάμεις δείχνει ότι είμαι ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΛΛΗΝΑΣ!Αντιθετως αυτός που παει και πετάει μπογιές, αυγά κλπ στο άγαλμα του Μ Αλέξανδρου δείχνει ότι ειναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ!ΜΕΓΑΑΑΑΛΟ ΜΥΑΛΟ αυτοπροσδιοριζεσαι και εσυ βλέπω, φαντάζομαι με κατάλαβες!

   1. avatar Christoforosd

    Επειδή απ'ότι καταλαβαίνω το ότι πήγες στις Ειδικές Δυνάμεις πρέπει να αποτελεί και το σημαντικότερο πράγμα που έχεις κάνει στην ζωή σου, θα σου πω μόνο ένα πράγμα και ελπίζω να μπορέσεις να το καταλάβεις . Έλληνας δεν γεννιέσαι...γίνεσαι. Θέλει πολύ κόπο φιλαράκο για να μπορέσεις να αποκαλείς τον εαυτό σου Έλληνα. Αυτά βέβαια μην περιμένεις να στα πουν στο στρατό...

    1. avatar ROBOCOP

     Και μια απορία φίλε μου με το κατα φαντασίαν μεγάλο μυαλό!Ειπες ότι "Ελληνας γίνεσαι, δεν γεννιεσαι"Εκει στις ειδικές δυνάμεις που ισχυριζεσαι ότι πηγες, το ακουσες ένα συνθηματακι που έλεγε "Ελληνας γεννιεσαι, δεν γίνεσαι ποτε"????Εξηγησε μας λοιπόν!Δεν πηγες ειδικές δυνάμεις και μας πουλάς φουμαρα η είσαι ΤΟΣΟ χαζος που πηγες κάπου με εντελώς διαφορετικη ιδεολογία απο τη δικη σου?

    2. avatar ROBOCOP

     Είδες?Δεν είσαι τελικά και τόσο μεγάλο μυαλό όσο νομίζεις!Λαθος κατάλαβες ότι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωη μου ήταν ο στρατός!Εχω κάνει πολλα σημαντικά πράγματα στη ζωη μου!Οπως λάθος εκτίμηση έχεις και για το τι ειναι έλληνας!Οι Ελληνες σύμφωνα με την παγκόσμια ιστορία ανήκουν στην αρια φυλή μαζι με τους τευτονες και τους Κελτες!Αρα Οι Ελληνες ειναι ένα έθνος της λευκής φυλής!Συνεπως ΔΕΝ μπορει να γίνει οποίος θέλει Ελληνας οπως νομίζεις με τον κατα φαντασίαν ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΟ ΕΓΚΈΦΑΛΟ ΣΟΥ!!!

 7. avatar katerina

  εδω μιλαμε για μεγαλη πολιτιστικη αξια κ κληρονομια, κ τα γνωστα ατομα εχοντας παρωπιδες κανουν την κομματικη τους,προπογανδα !
  ωπα ρε παιδια ,....τα παντα δεν περιστρεφονται γυρω απ τα κομματα,....
  αν βγαλετε τις παρωπιιδες ισως δειτε την ιστορικη αξια αυτου του γεγονοτος!

  1. avatar ROBOCOP

   Ναι αλλά κοίταξε να δεις!Δεν μπορει να βγαίνουν οπαδοί γνωστών αριστερών μισελληνικων κομμάτων και να μιλάνε για τη μεγάλη ιστορική αξία κλπ και μετά πανε πορεια με το αποκομμα τους στο άγαλμα του μεγάλου Αλέξανδρου και του κρεμανε ταμπέλα στον λαιμο "Το μονο μεγάλο που είχε ο Αλέξανδρος ήταν η [...] του"!!Δεν κολλάει το ένα με το άλλο!Καταλαβαινεις!

 8. avatar ROBOCOP

  Μένω έκπληκτος με τα σχόλια καποιων αριστερών στο άρθρο!!Αυτοι που αναγνωρίζουν τα σκοπια ως "Μακεδονία" ευελπιστούν να ειναι ο τάφος του Μ Αλεξανδρου!!Αυτοι που ειναι κατα του έθνους, ευελπιστούν να βρέθηκε ο τάφος ενός μεγάλου προγονου μας!!!Αυτοι που πήγαν στο άγαλμα του Μ Αλέξανδρου όταν το έστησε ο δήμος στη Θεσσαλονίκη και του παταγαν μπογιές, αυγά, ντομάτες κλπ, τώρα ευελπιστούν λέει να βρέθηκε ο τάφος του!!Συγνωμη, αυτοί οι αριστεροι..........ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ????

  1. avatar Thanatos

   Παρέα δεν εχω αναγκη απο κανενα μεγαλεκο να μου φυλαξει απο το ταφο του τα συνορα της πατριδας μου , Απο το υστερημά μου εγω οπως και οι γονεις μου εχουμε πληρωσει υπερογκα για τιις δυνατοτητες της ψωροκώσταινας για να διατηρουμε αξιομαχο και εξοπλισμενο στρατο....ΜΑΚΑΡΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ..... ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΟΥΤΕ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΥΤΕ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥΣ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΣΟΥ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.....
   εχεις αντιρηση;;;;
   μακαρι να ζουσαμε σε μια γη διχως συνορα με ανθρωπους που θαχουν συναισθηση της μηδαμινοτητας και του πεπερασμενου της υπαρξης τους.... δυστυχως ουτε εγω ουτε συ θα ζησουμε αυτη τη χαρα.... ελπιζω τα παιδιά σου.... φυσικα αν δεν εχεις αντιρηση.....ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.... ΚΟΙΤΑ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Ο ΑΠΑΤΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΣ ΠΟΥ ΣΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙ...

   1. avatar DNE1974

    Όταν αποκαλείς τον Μέγα Αλέξανδρο και ευαγγελίζεσαι να πηγαίνεις στη Μακεδονία χωρίς διαβατήριο!!!!!!!!!!!!!!!! ειλικρινά θέλεις να πιστέψουμε ότι είσαι Έλληνας και όχι Σκοπιανός ή κάποιος από τους φιλικά προσκείμενος προς αυτούς (ποιοι είναι αυτοί ?? Ε δε θα σας τα πω όλα σκεφτείτε και λίγο )

    1. avatar Thanatos

     ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ;;;;

     1. avatar ROBOCOP

      Σιγα ρε thanate ΠΑΡΑΜΟΡΦΕΝΕ!!!!Ξερεις έχω βαρεθεί να βλέπω τόσα χρονια μισελληνες αριστερούς σαν και σένα να αυτοαποκαλούνται ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΑ ΜΥΑΛΑ!!!

     2. avatar Thanatos

      ελπιζω το εσωτερικο να κλιματιζεται..... γιατι η λαμαρινα αναψε στον ηλιο...... καις λαδια........

     3. avatar ROBOCOP

      Ναι, εγω φοραω κρανοσ και κλιματιζεται!Το δικό σου κεφάλι πρόσεχε που ειναι νταλα στον ήλιο!

   2. avatar katerina

    Thanatos
    "μακαρι να ζουσαμε σε μια γη διχως συνορα με ανθρωπους που θαχουν συναισθηση της μηδαμινοτητας και του πεπερασμενου της υπαρξης τους.."
    πολλά++++++

    1. avatar ROBOCOP

     Κατερίνα, οποίος δεν θέλει σύνορα, ΈΞΩ απ τα σύνορα μας!Εδω ειναι η Ελλάδα και η ελλαδα ανήκει στους Ελληνες!Οποίος δεν ειναι και οποίος δεν αισθάνεται έτσι ας παει σε οποίο άλλο μέρος της γης θέλει!Δεν σας κρατάει κανένας!

   3. avatar τετραγωνακιας

    τί του λες ρε θανατε στον καμμένο ροβοκοπ μήπως καταλαβαίνει!!!! δεν έχει πάρει χαμπάρι η δεν θέλει να το παραδεχτεί ότι τα πουλήματα και οι προδοσίες έχουν γίνει από δεξιούς με ον λίγο πασοκ, αλλά τί ψάχνεις να βρεις όταν υποστηριζη συνεργάτες καταχτητών της χώρας μας τους ταγματασφαλίτες, μιλάει για πατριωτισμό εκ του ασφαλούς όλα όμως κρίνονται όταν έρθουν τα ζόρια εκεί να τον δω

    1. avatar ROBOCOP

     Ασε ρε παραμορφενε τετραγωνακια!Δεν είμαι φαν τησ ΝΔ/ΠΑΣΟΚ αλλα πλέον έγιναν το αναγκαίο κακο μην μας κυβερνήσει καμία ακροαριστερα και γίνουμε εδω περα επαρχία της Τουρκίας!Και όσο για τα ζόρια που λες φίλε, εγω ήμουν ειδικές δυνάμεις!Εσυ που ήσουν??Στην Ομόνοια με τίποτε αλβανους και καιγατε την ελληνική σημαία??

     1. avatar τετραγωνακιας

      robokop στην ρόδο ήμουν φαντάρος πεζικό και έκανα φυλάκιο και καστελόριζο και σύμη κολητά με την τουρκία αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ και δεν έχω κάψει καμοια σημαία στην ομονια με αλβανούς σε κατατοπησα τώρα

     2. avatar ROBOCOP

      Υπηρετησες στα τζιτζικια στη Ρόδο και μου το λες λες και ήσουν στο Βιετνάμ!Και γιατι δεν πηγες στα commanda που ήμουν και εγω?Εκει κοοοοοοκοκοκοκοκο εε???!! Ροδο και playstation στο φυλάκιο μονο!Για ειδικές δυνάμεις 9 στους 10 ΝΑ σας παει!Βαζετε λυτους και δεμενους για να μην πάτε!

     3. avatar τετραγωνακιας

      ροβοκοπ δεν ξέρω εάν έχεις καταλάβει όταν ήμουν στα φυλάκια σύμη και καστελόριζο και γινόταν κανα μπαμ τωρα δεν θα σου έγραφα θα έβλεπα τα ραδίκια ανάποδα, πολύ υποτιμάς το πεζικό που στην ουσία είναι σώμα αυτοκτονίας στο μπαμ στα σύνορα η πρώτη γραμμή εξαφανίζετε διότι το πεζικό είναι εκτεθημένο άσχετε και μας το είπε στρατηγός σε άσκηση και μας έκανε την καρδιά περιβολή και όπως μας είπε πίσω δεν κανείς κρατάμε της γραμμές με οποίο κόστος απλά τραγουδάς έχετε για βρυσούλες , δεν είναι λοκ χτυπάω φεύγω γιαυτό το κοκοκοκο στο γυρνάω πάνω σου και ένα άλλο είδα και το video με τα λοκ ο ένας κουτούλαγε πάνω στον άλλον

     4. avatar Thanatos

      χθες μου ειπες να μην απαντω και ειχες δικιο.... σημερα που τους κανω πλακα με 10 λεξεις καθεσαι και ξοδευεσαι..... μιλα καλυτερα στο καναρινι παρα σενα μπραβο..... μονο απο ξυλο καταλαβαινει
      καλο μεσημερι και δωστους ξυδι..... να δροσιστουν

   4. avatar ROBOCOP

    Thanatos , δεν χορτασες αρνητικές και κράξιμο απο κάτω?Ηρθες να φας και απο πάνω??Αντε......καλοφαγωτο!!!:)

    1. avatar Thanatos

     αυτο το λες απαντηση;;;; και μηπως το μπλογκ συντηρειιται και διαβαζεται απο τα εικοσι κοματοσκυλα που με το νουμερο του το καθενα απλως με εβρισαν;;;;;; δηλαδη το πελατολογιο .....ειμαστε καμια κατοσταριά εμεις δηλαδη που γραφουμε και τα κοματοσκυλα με τους πολλους λογαριασμους;;;;;; κραξιμο το λες να σε λεει βλακα ενας που δε μπορει ναρθρωσει δυο λεξεις;;;;;;;
     το ξερω οτι σας ποναω. εσας τους ακαπνους πατριδομανες των λογων χωρις εργα..... χαρα μου και χρεος μου απεναντι στον εαυτο μου πρωτίστως.

     1. avatar ROBOCOP

      Και σε τι να σου απαντήσω καλό μου?Που λες ότι περιμένεις να σηκωθεί ο Μ Αλέξανδρος να φυλάξει τα σύνορα???Αφου είσαι για ψυχίατρο, δεν το βλέπεις?Περιμενει και απάντηση λέει το γκαου-μπιου

     2. avatar Thanatos

      Δε βγαζεις το ντενεκε να διαβασεις, αν βεβαια ξερεις να διαβαζεις με τα ματια ,τα που εγραψα.;;;;
      Εισαι σε θεση να καταλαβεις την ελληνικη γλωσσα;;;;;

     3. avatar ROBOCOP

      ......που θα μου πεις και "μεγαλεκο" τον Μέγα Αλέξανδρο!!Οι Σκοπιανοί που δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν τον έχουν κορονα στο κεφάλι τους και εδω γεμίσαμε απο κάτι σαν και σένα να τον υπονομεύουν!!

     4. avatar ROBOCOP

      Ασε φίλε, διάβασα και κατάλαβα πολυ καλα!Και ΣΤΑΜΑΤΑ να παριστάνεις το μεγάλο μυαλο γιατι έχεις καταντήσει αηδία!!Που θα μου πεις εμένα που υπηρέτησα την πατρίδα στις ειδικές δυνάμεις "ακαπνη πατριδομανα των λόγων χωρίς έργα"!!Ενω εσυ που περιφερεις πακιστανους στο κέντρο της Αθήνας μαζι με τους ομοϊδεάτες σου και πατατε και μια φωτιά στην ελληνική σημαία είσαι πολυ Ελληνας εε??

     5. avatar ROBOCOP

      Σου ξαναλέω γιατι μαλλον έχεις πρόβλημα με τα ματακια σου!Εγω υπηρέτησα ειδικές δυνάμεις!Εσυ αριστερουλη μου λοιπόν που καισ την ελληνικη σημαια στις πορείες σου μαζι με τους λαθροφιλους σου , την πατρίδα να μην την πιανεις στο στόμα σου γιατι τη λερωνεις!Αντε που μας έβγαλε δυο μέτρα γλώσσα για την πατρίδα και ο αριστερός που αρνείται να την υπηρετήσει ακόμη και εν καιρώ ειρήνης!

 9. avatar JB

  ΜΗΝ ΨΆΧΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΈΞΑΝΔΡΟ....ΌΤΑΝ ΈΧΕΤΕ ΤΟΝ ΑΛΈΞΗ ....ΚΑΤΑΚΤΆ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ....ΣΈΒΕΤΑΙ ΤΗΣ ΞΈΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΊΕΣ ........ΕΝΤΥΠΩΣΙΆΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΆΓΙΟΣ ΌΡΟΣ.....ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΔΆΣΚΑΛΟ ΤΟΝ ΝΈΟ ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ....ΤΟΝ ΖΊΖΕΚ "...

 10. avatar JB

  Γκρίνια ακόμα και για την Αμφίπολη βλέπω οι αριστεροί......σύντροφοι. Κάθε επιτυχία είναι μια απέραντη δυστυχία γι’αυτούς..

 11. avatar JB

  Φαντάσου να είχαμε πάρει πίσω την Πόλη και να είχε ''νομιμοποιηθεί'' το σύνθημα '' που θα ανάψουμε κεριά''. Ο Παπαδημούλης θα έπαιρνε περισσότερα ηρεμιστικά και από τον Μπούκουρα.

 12. avatar αγνοεισε τους-δεν υπαρχουν

  Οι σφιγγες έξω από τον τάφο είναι Αιγυπτιακές. Άρα είναι προς τιμή κάποιου στρατηγού που ήταν στην Αίγυπτο. Εγώ πιστεύω ότι είναι του Αλέξανδρου.

 13. avatar katerina

  σπουδαια ανακαλυψη....όποιος κ να βρισκεται στν ταφο αυτο,που σιγουρα ειναι καποιος επιφανης ανθρωπος εκεινης της εποχης, κ μόνο το γεγονος οτι ανακαλυπτεις σημαδια ενος πολιτισμου πριν 2300 χρονια, σου προκαλει δεος κ αναστατωση....ευχομαι να ειναι αυτος που ολοι θελουμε ή καποιος που τν συνδεει μ αυτον!!!!

 14. avatar Thanatos

  καλα κοτζαμ ΑNTONIO the undertaker περασε και ειδε το σκηνικο κιακομη εχουν αποριες;;;;; αμα δε ξερει ο ειδικος ποιος θα ξερει;;;;;
  ΕΝΑ ΤΑΦΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..... ΓΡΗΓΟΡΑ .....ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΑ ..... ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΑΦΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ 1993.....
  Α ... ΚΙΕΝΑΝ ΚΑΤΣΙΚΗ..... ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ.....

  1. avatar JB

   Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα μπλοκάρει το άνοιγμα του τάφου στην Αμφίπολη γιατι μονο τα Σκοπια ειναι "Μακεδονία"

   1. avatar τετραγωνακιας

    JB το έχεις κάψει τέλειος πάει!!! καταρχάς μην τα ξύνεις όλην μέρα στο pc μπαμ κάνει ότι είσαι μια βολεμένη αργόσχολη που δεν έχεις ιδέα τί γίνετε έξω ότι διαβάζεις στο ίντερνετ γράφεις

    1. avatar Thanatos

     καλησπερα φιλε,ευχαριστω για τη λεκτικη υποστηριξη
     .οταν μου ριξουν γαντι και το παρω ειδηση το σηκωνω ...... χαρα μου να με βριζουν και να περιοριζονται σε αρνητικη ψηφο τα πραγματικά μιάσματα της πατριδας μου.... οι πατριδοκαπηλοι μαυραγορητες του 1940 και του σήμερα

     1. avatar nikos xasapis

      Ρε γραικυλε θανατε γιατί τόσο μίσος για την πατρίδα σου ρε κουμούνι ?

     2. avatar Thanatos

      αντι να γρυλιζεις ,μπορειςνα γινεις σαφης. που εντοπισες το μισος...
      δε ξερω βεβαια αν εισαι σε θεση να μιλησεις παρα μονο να βριζεις. φορωντας τη γνωστη κουκουλα του γερμανοτσολιά που κληρονομησες....

     3. avatar nikos xasapis

      να αγαπάς την πατρίδα σου γραικυλε και να μην ρωτάς τι κάνει αυτή για σένα αλλά τι κανείς εσύ για αυτή.
      το μίσος το εντοπίσα από τον τρόπο που αναφέρεσαι σε βασικούς θεσμούς της πατρίδος μας.

   2. avatar Thanatos

    Υποθετω αγαπητη οτι μεχεις καταταξει στη νεολαία συριζα αν το σχόλιο το απευθυνεις σε μενα.Βλεπω οτι απαραιτητα πρεπει ναχεις καταταξει καποιον για να μπορεσεις να διαλογιστεις.... ουδεις εξω απο μαντρι υφιστατε κατα την αποψη σου κιακομη επετρεψε μου τη παρατηρηση οτι δε μπορει να εισαι κατηγορηματικα καταδικαστικη εναντι καποιου που δεν εχει μεχρι σημερα ουτε θωπευσει..... ουτε κακοποιησει την εξουσία.
    Απ την αλλη εχεις εναν κατ επαγγελμα ψευτη δολοπλοκο και φυγομαχο. να κρινεις....
    Ειχε ετοιμασει τις βαλιτσες να φυγει το πρωι να παει να πεισει τ'αφεντικα του για τα αντισταθμιστικα αλλα ολως ξαφνικα θυμηθηκε το ματι..... Η νυφη χε..... και ο γαμος σχολασε λεμε μεις οι χωριάτες..... σα να λεμε ο πιλοτος που τον εχεις στα οπα οπα οταν ερθει η ωρα να δικαιολογησει την υπαρξη του επαθε ιλιγγο.......και δε ξαναπεταξε....
    Και για να ευθυμησουμε αγαπητη..... ο ενοικος του ταφου ρωτηθηκε και απο ποιον αν θελει να του διαταραξουμε την ιδιωτικοτητα...... μηπως να του καναμε ενα τρισαγιο πρωτα......;;;;; πως ειπες ηταν απιστος;;;;; εμεις για τα προικιά του ενδιαφερομαστε...... Χε τα κοκαλα
    Καλημερα αγαπητη και οταν θαρθει η ωρα του αλεκου να δοκιμαστει ναμαστε καλα να τα πουμε.Ουδεποτε εχω ερθει σε αντιπαραθεση με αστυνομικο..... αν το θελει η τυχη μου να φαω ξυλο απο οργανο πουχει προισταμενο τον τσιπρα να το φαω και να το φχαριστηθω θα μου αξιζει και θα τοχω κερδισει.....

  2. avatar DNE1974

   Εδώ όλος ο κόσμος μιλάει με δέος για την ανακάλυψη και το δικό σου μικρό μυαλό κάνει πολιτική του κ.............
   Αλλά τι περιμένει κανείς μόνο και μόνο απο το ψευδώνυμο που διάλεξες καταλαβαίνει κανείς.

   1. avatar Thanatos

    Την απαντησουλα μου καλοπαιδα την εγραψα κοσμια και περιεκτικη οπως παντα χωρις βρισιες και υπεκφυγες και μαλιστα απο ταπογευμα... Το αν το μπηστ δε τη περασε χωρις καν να μουστειλει ενημερωτικο μηνυμα δεν ειναι δικο μου προβλημα.Πολιτες που δεχονται ο πρωθυπουργος τους να χρησιμοποιει την αρχαιολογια για να καλυψει την ανεπαρκειά του ειναι αξιοι της μοιρας τους. Η αρχαιολογια ειναι σοβαρη επιστημη,οι αρχαιολογοι οχι απαραιτητα... Υπαρχει καποιος που να αιτιολογει τον λογο που προσκληθηκε ο αποστατης να επισκευθει τον χωρο που πραγματοποιειται μια ερευνητικη εργασια που ακομη ειναι σε πρωιμη φαση περα του να στρεψει τους αφελεις μακρυα απ τη πατατα του ενφια..... Αρκετα μας ταιζουν οι προγονοι τοσα χρονια πρεπει και οι επιγονοι ναχουν λιγη αξια οσο για το ψευδωνυμο περιορισου στην αριθμηση πουχετε τα κοματοσκυλα για να ξερει ο καθενας ποτε πιανει βαρδια.θανατος δε σημαινει ουτε εκτελεστης ουτε φονιας ουτε δημιος ουτε καν βιολογικος θανατος σαν και αυτους που κατα χιλιαδες εχει προκαλεσει ο αναλγητος ναιναικος αφεντικο σου

  3. avatar goutsou_33

   Φιλε κοψε τα γενοσημμα

  4. avatar toxotis

   Το IQ σου μάλλον πρέπει να είναι με αρνητικό πρόσημο και να θυμίζει βαρομετρικό χαμηλό

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει