Το μυστικό του τύμβου της Αμφίπολης

Οι εκτιμήσεις για το μνημείο, η πορεία των ερευνών και η ειδική μικροκάμερα


ΕΛΛΑΔΑ
8:28
15/08/2014
Το μυστικό του τύμβου της Αμφίπολης
6
loading

Τον πολιτικό «συναγερμό» που προκλήθηκε από την σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αμφίπολη Σερρών δικαιολογούν πλήρως τα όσα είδαν από την μικροκάμερα οι αρχαιολόγοι. Έπειτα από αναμονή 2.300 ετών, η είσοδος στον τύμβο είναι θέμα ημερών και αμέσως μετά θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα της προσωπικότητας που ετάφη εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα» οι Σφίγγες, βάρους 1,5 τόνου η καθεμία, εμποδίζουν την είσοδο στον τύμβο. Σε εκείνο το σημείο υπάρχει μεγάλος όγκος χώματος και στη συνέχεια παρεμβάλλονται δύο τοίχοι με απόσταση 6-7 μέτρων μεταξύ τους. Η διάνοιξη θα πρέπει να γίνει με «χειρουργικές» κινήσεις από τους ειδικούς μηχανικούς του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του οικοδομήματος μια διαδικασία που θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Η Αικατερίνη Περιστέρη, επικεφαλής της ΚΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με έδρα τις Σέρρες, «κοίταξε» με ειδική μικροκάμερα στο εσωτερικό του τύμβου από μια εσοχή μικρής διαμέτρου και που βρίσκεται στα δεξιά της εισόδου και διέκρινε κάποιες όψεις από ένα μεγαλοπρεπές δωμάτιο που δικαιολογεί πλήρως το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον τάφο της Αμφίπολης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar τετραγωνακιας

  εμένα κάτι μου λέει ότι είναι του μέγα αλεξάνδρου και άμα βγω αληθινός έχει να γίνει πάταγος πιστεύω παγκόσμιος, και εάν δεν μιλάμε για την μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία σίγουρα μέσα στης τρεις θα είναι

 2. avatar akis

  Ανατριχιλα και δεος! Με τρωει η αγωνια σε ποιον πραγματικα ανηκει ο ταφος..!

 3. avatar GiaNaDoulepsoumeLigaki

  Εάν δεν εχουν συλίσει τν τάφο πολύ πιθανόν να δούμε για πρώτη φορά καλοδιατηρημένη Ελληνική αρχιτεκτονική και διακόσμηση. Θα πρέπει είναι θαυμάσιο.

  1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   Ο τάφος πρέπει να έχει συληθεί γιατί τα κεφάλια των λιονταριών λείπουν.

  2. avatar Χρήστος

   Δεν έχεις δει τον τύμβο του Φιλίπου....

   1. avatar GiaNaDoulepsoumeLigaki

    Φίλε μου τον έχω δει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεια που λένε ότι ο νεοανακαλυφθεις τάφος έχει περίμετρο σχεδόν 500 μέτρα και 30 ύψος πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε ότι προκειται για κάτι πρωτογνωρο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει