Μετά το λουκέτο λόγω κρούσματος κορονοϊού σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στα Γιαννιτσά, από χθες μπήκε 10ήμερο λουκέτο και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης το οποίο ουσιαστικά στεγάζεται στο ίδιο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόμενη, η οποία ανήκει στο βοηθητικό προσωπικό του σχολείου και συνεπώς έρχεται σε άμεση επαφή με τους μαθητές (τους βοηθά στη σίτιση και σε άλλες ανάγκες), βρέθηκε θετική στη COVID-19.

Έτσι με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνει σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας για τις επόμενες 14 ημέρες, δηλαδή μέχρι και την Τετάρτη 17/3.

Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προς το παρόν, πλην της γυναίκας εργαζόμενης που νόσησε, άλλος εργαζόμενος εκπαιδευτικός ή μαθητής δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα σύμφωνα με το grtimes.gr.

Κλειστό και το ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης ΟΑΕΔ

Στο μεταξύ με απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ, από χθες ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του ΕΚΕΚ ΑμέΑ Θεσσαλονίκης, μέχρι και τις 21/3.

Σκοπός της προσωρινής αναστολής- σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση- είναι η αποφυγή κινδύνου διάδοσης του κορονοϊού, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μέλος της διεύθυνσης.

«Οι οριζόμενες από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ως στενές επαφές έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά από τη σχολή. Η τηλεκπαίδευση για το διάστημα αυτό συνεχίζεται κανονικά τις ώρες 10.30 έως 13.00» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

εξωτερική φωτογραφία αρχείου