Πραγματοποιήθηκε σήμερα, από τον δήμο Αθηναίων, η μεγάλη κυριακάτικη παρέμβαση καθαριότητας που περιλαμβάνει την απολύμανση, το πλύσιμο με καυτό νερό και το σφουγγάρισμα όλων των χώρων στην περιοχή της Ομόνοιας, αλλά και στην πλατεία Θεάτρου, μία πλατεία που μετρά αντίστροφα για την ανάπλασή της, και τη μεταμόρφωσή της σε αυτό που εκπροσωπούσε για την Αθήνα εδώ και δεκαετίες.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων «τα προηγούμενα χρόνια, η Ομόνοια που είχε μετατραπεί σε ακόμη έναν κυκλοφοριακό κόμβο της Αθήνας, «πρωταγωνιστούσε» στις αρνητικές ειδήσεις, για την έλλειψη φωτισμού αλλά και καθαριότητας».

Εδώ και μερικούς μήνες, όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε ολόκληρη την περιοχή. «Η Ομόνοια απέκτησε και πάλι τον εμβληματικό της χαρακτήρα με την πλατεία και το σιντριβάνι, αποκαταστάθηκε ο φωτισμός της περιοχής, εκκενώθηκαν, καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν τα εγκαταλελειμμένα κτίριά της και καθάρισε στο μεγαλύτερο μέρος της από τη μουτζούρα και τη μιζέρια του αντιαισθητικού γκράφιτι», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σχολίασε τα εξής:

«Η Ομόνοια έγινε πλατεία ξανά αλλά δεν σταματήσαμε εκεί. Συνεχίσαμε με τις επιχειρήσεις αντιγκράφιτι, με φωτισμό, με τις εκκενώσεις και τον καθαρισμό των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και με καθημερινή παρουσία των υπηρεσιών μας. Έτσι και σήμερα, με την κυριακάτικη σαρωτική παρέμβαση απολύμανσης, πλυσίματος και σφουγγαρίσματος σε όλη την περιοχή. Όπως και στην πλατεία Θεάτρου που μετρά αντίστροφα για την ανάπλασή της».

Η Ομόνοια έγινε πλατεία ξανά αλλά δεν σταματήσαμε εκεί. Συνεχίσαμε με τις επιχειρήσεις αντιγκράφιτι, με φωτισμό, με τις…

Posted by Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis on Sunday, March 7, 2021