Εννιάχρονο παιδάκι που εισήχθη για χειρουργική επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με αρνητικό τεστ κορονοϊού, στη συνέχεια βρέθηκε θετικό στον ιό.

Σύμφωνα με το creta24.gr, το κοριτσάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του νοσοκομείου.

Η 9χρονη μεταφέρθηκε από την Ιεράπετρα στο ΠΑΓΝΗ με βαριάς μορφής σκωληκοειδίτιδα. Εκεί υπεβλήθη σε διαγωνιστικό τεστ για κορονοϊό, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και χειρουργήθηκε.

Στη συνέχεια όμως οι γονείς του βρέθηκαν θετικοί, σημαίνοντας συναγερμό στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται στο νοσοκομείο, οι γονείς του παιδιού έκαναν διαγνωστικό τεστ για το επισκεπτήριο. Βρέθηκαν θετικοί και αμέσως δώσαμε εντολή για να κάνει τεστ και το παιδάκι», εξήγησε στον ΣKAΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Το δεύτερο τεστ στην 9χρονη βγήκε θετικό με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Μόλις ενημερωθήκαμε ότι οι γονείς είναι θετικοί, αμέσως κάναμε τεστ στο παιδί το οποίο βγήκε θετικό. Το πιθανότερο είναι να νόσησε τελευταίο στην οικογένεια με αποτέλεσμα το αρχικό τεστ, πριν το χειρουργείο να δείξει ότι δεν νοσούσε», σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης προσθέτοντας πως το κοριτσάκι δεν έχει συμπτωματολογία που να συνδέεται με τον κορονοϊό ενώ γενικότερα είναι καλά στην υγεία του μετά το χειρουργείο.

TAGS