Οδός Αθηνάς, ώρα 12:30 το μεσημέρι. Λίγα μέτρα από την Ομόνοια ένας άστεγος ξαπλώνει στο πεζοδρόμιο και τον παίρνει ο ύπνος. Χωρίς κάλυμμα ή αυτοσχέδιο παραβάν για να κρατήσει μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα όσων περνούν από το σημείο εκείνη την ώρα.

Λίγο πιο δίπλα, ένας σωρός από πράγματα, τα υπάρχοντά του, τυλιγμένα σε μια βρώμικη κουβέρτα, αλλά και μία γυναίκα που τραβάει φωτογραφίες, πιθανότατα τουρίστρια, που θα πάρει στις βαλίτσες της επιστροφής μαζί με τις αναμνήσεις από την Ακρόπολη και την εικόνα ενός άστεγου.

Δίχως περισσότερα λόγια, όσες φορές και να αντικρύσει κανείς μια αντίστοιχη φωτογραφία δεν θα σταματήσει να είναι μια εικόνα «γροθιά στο στομάχι», μέχρι η Πολιτεία να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να δώσει λύσεις και να τραβήξει αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους από τον φαύλο κύκλο του κοινωνικού περιθωρίου.

Άνθρωποι που τον αντίκρισαν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έφθασε αμέσως, κατέγραψε το περιστατικό και βεβαιώθηκε ότι ο άνθρωπος είναι ζωντανός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.